Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 4
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
ljetno kino tuškanac

Fantastic Zagreb Film Festival za kraj ostavio filmske hitove

Screenshot
09.07.2021.
u 12:14

Fantastic Zagreb Film Festival pripremio je za posljednja tri dana na open-air Ljetnoj pozornici Tuškanac projekcije najvećih filmskih hitova, od kojih se u petak prikazuje danski futuristički triler "Breeder“.

S festivala kažu kako taj film Jensa Dahla donosi beskompromisnu potragu za zaustavljanjem procesa starosti što rezultira tajnim genetičkim eksperimentima u kojima protiv svoje volje sudjeluju mlade žene podvrgnute nasilnim metodama. 

"Film evocira ugođaj hit horora Hostel uz pomno nijansirani scenarij, implicitnu feminističku kritiku i vješt prijelaz iz korporativnog trilera u film mučenja", dodaju.

Svojevrsni evergreen među filmovima, "Terminator 2: Sudnji dan“ Jamesa Camerona, upamćen po revolucionarnim vizualnim efektima i kao najskuplji film ikad snimljen u vrijeme premijere 1991., prikazuje se u subotu. 

Osvojio je Oscare za montažu zvučnih efekata, zvuk, šminku i vizualne efekte i u povijest kinematografije ostao upisan kao jedan od najboljih holivudskih SF akcijskih filmova svih vremena.

U nedjelju će se, u povodu 65. godišnjice nastanka, prikazati američki film "Zabranjeni planet" Freda M. Wilcoxa, koji je scenarij nadahnut Shakespeareovom "Olujom" smjestio u 23. stoljeće kada istraživačka letjelica dolazi na daleki planet Altair IV kako bi istražila sudbinu bivših ljudskih kolonija. 

"Poznat kao jedan od prvih holivudskih filmova koji je elektroničku glazbu koristio kao zvučni zapis 'Zabranjeni planet' se smatra jednim od najutjecajnijih djela u znanstveno-fantastičnom žanru, a svojom atmosferom, vizualnim prosedeom i fantastičnom imaginacijom i danas intrigira gledatelje širom svijeta", ističe se u najavi.

Francuski SF spektakl "Posljednje putovanje“ Romaina Quirota, koji se zbog lošeg vremena nije prikazao 1. srpnja, imat će projekciju na dodatni dan festivala, u ponedjeljak, 12. srpnja.

Radnja tog znanstveno-fantastičnog trilera iz 2020. smještena je u postapokaliptičnu pustoš Zemlje gdje se pojavljuje novi crveni mjesec bogat energetskim resursima koje Zemljani nekontrolirano iskorištavaju. Kada mjesec promijeni putanju i zaprijeti životu na Zemlji, spas planeta leži u rukama astronauta koji nestaje nekoliko sati prije početka misije.

Fantastic Zagreb je ove godine vratio program Kratkog filma, koji se još u petak prikazuje u Kinu Tuškanac te uveo novi, besplatan program VR filmova koji se održava do kraja festivala svakodnevno u Muzeju iluzija od 9 do 22 sati.  Gledatelji uz pomoć posebnih naočala za virtualnu stvarnost imaju priliku pogledati filmove "Odyssey 1.4.9“, "-22.7°C“ i "Dreamin’Zone“.

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije