Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 16
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
'LOOKING FOR ERIC' oduševio novinare na promociji u Cannesu

Eric Cantona favorit za Zlatnu palmu

19.05.2009.
u 11:17

Nogometni velemajstor Eric Cantona ponovno se vratio na veliku scenu, i to u velikom stilu, kako i dolikuje legendi s Old Trafforda. Otkako se njegov dres zasluženo našao u nogometnom panteonu, "King Eric" otkrio je novu strast i nogomet zamijenio glumom. Novinarska projekcija njegova posljednjeg uratka "Looking For Eric", koji je režirao cijenjeni britanski redatelj Ken Loach, na festivalu u Cannesu oduševila je sinoć sve nazočne novinare, koji su kraj filma ispratili gromoglasnim pljeskom.

Uloga života
Loach, koji je prije tri godine dobio Zlatnu palmu za "The Wind That Shakes the Barley", i na ovogodišnjem festivalu sjajno kotira, a svi su složni da je Eric Cantona odradio najbolju ulogu otkada je rekao "au revoir" nogometu.

Cantona u filmu glumi imaginarnog savjetnika lokalnog poštara Erica Bishopa čiji se život raspada. Nesretni poštar u trenucima očaja poziva Cantonu kao svojega najvećeg idola da mu pomogne izaći iz životnog labirinta, a legendarna sedmica s Old Trafforda ne odbija poziv.

Cantona u filmu raznim mudrostima vodi poštara i polagano mu vraća samopouzdanje pokazujući mu vedriju stranu života. Loach je u potpunosti zadovoljan kako je Cantona odradio ulogu, poručujući da je ispred kamere bio jednako dobar kao i na terenu.

Tako je igrao Eric Cantona
A, sve one koji su zaboravili kako je Eric Cantona bio briljantan nogometaš podsjetit ćemo legendarnim transparentom iz "teatra snova" na kojem je pisalo "1966. je bila velika godina za engleski nogomet. Rodio se Eric Cantona!". Treba li napominjati da su 1966. Englezi osvojili svoje jedino svjetsko prvenstvo, međutim za navijače "crvenih vragova" bila je to godina koju će pamtiti zbog neponovljivog genija i njegove nepodnošljive lakoće igranja.

Poseban, bahat, uvijek spreman na konflikt s igračima, ali i navijačima (osjetio je to obožavatelj Palacea kad ga je Cantona u maniri Brucea Leeja udario u prsa), brz na jeziku, ali još brži s loptom, tri koraka ispred svih - to je Cantona.

"Ja nisam čovjek, ja sam Cantona"
I kao što na najbolji mogući način priču oslikava jedna scena iz filma "Looking For Eric" kad izgubljeni poštar Eric svom idolu kaže "Nekad jednostavno zaboravim da si samo čovjek", a Cantona mu brzopotezno replicira: "Ja nisam čovjek, ja sam Cantona". Savršena replika koja najbolje oslikava neponovljivog genija. Cantona je veći od života i spreman je pomoći svakome tko ga treba, a ne vjerujete li, pitajte Erica Bishopa.

Ključne riječi

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije