Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 179
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Film Dalibora Matanića

Ekskluzivno pogledajte isječak iz 'Zvizdana'!

Zvizdan
Foto: PR FOTO
1/7
17.09.2015.
u 17:11

Nagrađivani film uskoro stiže u kina, no prije početka kinodistribucije ekskluzivno vam donosimo isječak iz filma Dalibora Matanića.

Iščekivani igrani film 'Zvizdan' Dalibora Matanića uskoro stiže u kina – no prije početka kinodistribucije diljem Hrvatske, možete ga pogledati pretpremijerno 23. rujna u kinu Europa u organizaciji Večernjeg lista. Ulaznice za pretpremijeru možete kupiti ovdje.

Dok s nestrpljenjem iščekujete da 'Zvizdan' stigne u kina, ekskluzivno vam donosimo isječak iz filma

Film ''Zvizdan'' prati tri različita desetljeća u dva susjedna sela operećena netolerancijom i sukobima, a kroz tri ljubavne priče progovara o opasnostima, ali i o postojanoj snazi zabranjene ljubavi.

Od samih početaka i svjetske premijere na međunarodnom festivalu u Cannesu ''Zvizdan'' niže uspjehe – na spomenutom festivalu osvojio je Nagradu žirija u sklopu programa Izvjestan pogled, uvršten je u službenu selekciju deset najboljih europskih filmova koji konkuriraju za Nagradu LUX 2015, a dodjeljuje je Europski parlament, na Sarajevo Film Festivalu ovjenčan je nagradom CICAE koju dodjeljuje žiri Međunarodne konfederacije umjetničkih kina, dok je na pulskom filmskom festivalu sa šest Zlatnih Arena i nagradom Oktavijan ostvario apsolutnu pobjedu. Najnovije priznanje pristiglo je nedavno iz Hrvatskog društva filmskih djelatnika, koje je ''Zvizdan'' odabralo za hrvatskog predstavnika u natjecanju za nagradu Oscar u kategoriji najboljeg stranog filma.

Glavne uloge igraju Tihana Lazović i Goran Marković, a u ostalim nastupaju Nives Ivanković, Dado Ćosić, Stipe Radoja, Trpimir Jurkić, Mira Banjac, Slavko Sobin, Lukrecija Tudor, Tara Rosandić i Ksenija Marinković. Direktor fotografije je Marko Brdar, a montažer Tomislav Pavlic. Producentica je Ankica Jurić Tilić i Kinorama, koproducenti su Petra Vidmar, Frenk Celarc, Nenad Dukić i Miroslav Mogorović, skladatelji Alen Sinkauz i Nenad Sinkauz, dizajner zvuka Julij Zornik, scenografiju potpisuje Mladen Ožbolt, kostimografkinja je Ana Savić Gecan, a majstorice maske su Mojca Gorogranc Petrushevska i Talija Ivančič. Snimatelj tona je Mladen Pervan, a pomoćnik režije Dragan Jurić.

''Zvizdan'' će pretpremijerno biti prikazivan od 17. rujna u multipleksu CineStar Arena IMAX u Zagrebu, dok 24. rujna kreće u kino distribuciju diljem Hrvatske. Svečana riječka premijera planirana je 16. rujna u sklopu Sajma filma Kino mreže. Premijera u Zadru slijedi 19. rujna, 20. rujna u Kninu i Splitu te 21. rujna u Osijeku. Zagrebačka premijera filma uslijedit će 22. rujna u Hrvatskom narodnom kazalištu u Zagrebu.

Produkcija: Kinorama, Gustav film, SEE Film Pro
Distribucija: 2i Film
Medijski pokrovitelji: Večernji list, B1 plakati, Narodni radio, Tportal, Klasik TV, Pio oglašavanje, Europlakat, Buro 24/7, Kulturpunkt, Moj film

Film je sufinanciran sredstvima Hrvatskog audiovizualnog centra.

>>'Zvizdan' D. Matanića pretpremijerno u kinu Europa

>>U prepunom Art-kinu Croatia započelo prikazivanje Zvizdana

>>'Zvizdan' Dalibora Matanića hrvatski je predstavnik za Oscara

Komentara 4

ĆA
ćaćaća
17:52 17.09.2015.

sve je ovo u službi bratstva i jedinstva tj u službi yugo/4c koalicije u hrvatskoj..naravno plaćeno našim novcem..

DU
Deleted user
21:03 17.09.2015.

Tipični dosadni, mračni, balkanski film. Srbi kažu da je film njihov, slovenci kažu da je njihov a hrvati isto tako. Navodno da je režiser Hrvat?

Avatar nathanael.opet
nathanael.opet
21:19 17.09.2015.

politički angažirano, umjetnički upitno, površno i prostačko... jednom riječju ispodprosječno sme.će za jednokratnu uporabu... naručeno protiv nas - plaćeno našim novcem!

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije