Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 67
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Reakcija
Povratak na članak

Ekipa filma Chris the Swiss: Koga se boji HAVC?

Film o nerazjašnjenom stradanju u Domovinskom ratu ušao je u program Cannesa, ali HAVC ne daje zeleno svjetlo za premijeru.

Komentari 11

JU
juma
10:02 20.04.2018.

Jedna od prvih recenica u traileru koju izgovara jedna novinarka:"Radi se kriminalcima i desnim ekstremistima koji su u rat usli kako bi mogli legalno ubijati" a onda se autorica pita :"Desni ekstremisti, ubojice, silovatelji"? Trazit cu istinu na tri kontinenta". Kroz to vrijeme na ekranu vidimo branitelje u uniformi ZNG-a negdje na polozaju. Svatko neka si sam donese zakljucak je li to u redu. Cijeli film nije moguce vidjeti, cini mi se zanatski dobro uradjen i zanimljiv. Medjutim cijeli kontekst tog sukoba, prema onom sto se moze vidjeti potpuno je presucen. Inace podrzavam filmsku ekipu. Mogu snimati sto zele, ali privatnim novcem ili novcem iz stranih izvora. Onda ce se barem znati tko iza njih stoji i kakve interese ima. Ovako izgleda kako iza izrecenog u filmu stoje institucije hrvatske drzave, jer je HAVC tijelo koje se financira iz proracuna.

VL
GO
goran2hr
08:45 20.04.2018.

Zatvorite više tu instituciju (HAVC), a djelatnicima podijelite otkaze. Uzima Hrvatima novac, a zauzvrat nas sramoti po cijelom svijetu. Ukoliko filmaši žele zaraditi, neka prvo dignu kredit, a poslije prodaju karte.

VL
Avatar Le-Freak
Le-Freak
07:53 20.04.2018.

Sprecavanje propagiranja lazi NIJE cenzura! Uvjek je pitanje dali se tragicni slucaj pojedinca koristi za svoju ideolosku propagandu koja je uperena protiv Hrvatske i nase pravedne borbe protiv okupacije od JNA i cetnickih koljaca. Dosta toga smo vec dozivili, da nam nasi jugoljevicari zajedno sa ideoloski nabrijanim strancima pakiraju lazne optuzbe i preokrecu stvarne dogadjaje u njima ideoloski povoljniji redosljied.

VL
DU
Deleted user
09:39 20.04.2018.

Što je više je više kleveta i laži to nam je ''traktorijada''sve milija i draža,hahahaha.

VL
BA
bakulušić
09:18 20.04.2018.

Činjenica da HAVC uskraćuje suglasnost upućuje da su "filmaši", nakon "Masakra..." opet zas.rali i da nastavljaju rat drugim sredstvima. Naravno da će se bura smiriti, film će biti prikazan, posljedica neće biti jer je sramoćenje hrvatske države i Domovinskog rata u Hrvatskoj postalo nacionalni sport "kulturnjaka", "filmaša" i "umjetnika". Uostalom, njihovi mišljenici su na vlasti i pri vlasti i zato se ovako arogantno ponašaju. Znaju da će ih "1 %" uvijek štititi.

VL
DU
Deleted user
09:37 20.04.2018.

Zanimljivo ali nikako da se snimi film o likvidaciji Ruskih novinara Nogina i Kurinoja u selu Panjani kod Hrvatske Kostajnice metkom u čelo i spaljivanjem vozila Ruske ambasade od strane poznatih osoba koje se sada nalaze u Novom Sadu,Prijedoru,Banja Luci i Bijeljini???

VL
DI
Diosiario
14:26 20.04.2018.

Zašto se filma Jakova Sedlara "Četverored" ne smije prikazati na javnoj televiziji? Odgovor je zato jer se boji pritiska nekih skupina koje bi se mogle naći uvrijeđene takvim filmom. No, za razlikd od Chrisa, koji stane dragovoljce prikazuje kao nekakveve zločince i time iskrivljuje činjenice, "Četverored" je film kojem se jedino može zamjeriti da je na preblag način prikazao genocidni pokolj komunista nad hrvatskim narodom...

VL
RI
rightside
10:10 20.04.2018.

zanimljivo,nigdje u tekstu nema prezimena obuljen,,ministrice koja havcu po uzoru na hribara sve dozvoljava,,))) taj havc treba ukinut kao i obuljenku,

VL
Avatar Orgasmatron
Orgasmatron
06:22 22.04.2018.

ja sam, iz dobro upućenih izvora čiji identitet ne mogu otkriti, čuo da su Chrisa ubili LGBT i Q aktivisti . Konkretnije lezbe iz bloka C psihijatrijske bolnice

VL
Avatar whack.tack
whack.tack
08:00 09.05.2018.

opet havc iznenadjen filmog koje placaju hr. porezni obveznici a koji, gle eto opet slucajno, ogoovara tu istu drzavu lazima.

VL
Avatar whack.tack
whack.tack
08:01 09.05.2018.

plenki, za borbu protiv havc-a nemas snage, zar ne jer ti odrzavaju tanasnu vecinu

VL
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.