Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 1
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Doživjele stotu

Ecija Ojdanić i Ana Maras imaju najgledaniju predstavu u Hrvatskoj!

28.10.2019.
u 14:52

U režiji Krešimira Dolenčića, "Brodolomke" govore o alkoholizmu, predrasudama i prevelikim očekivanjima

Predstava "Brodolomke" najizvođenija je neka hrvatska predstava u zadnjih 5 godina, objavili su ponosno iz kazališta Moruzgva osnivačice Ecije Ojdanić, u kojem upravo pripremaju stotu izvedbu omiljene satirične predstave koju je do sada pogledalo čak 30.ooo ljudi!

Predstava "Brodolomke", nastala je prema ideji i predlošku Ane Maras Harmander, pod režijskom palicom Krešimira Dolenčića, a u koprodukciji s Ludens teatrom. U zagrebačkom kazalištu Vidra "Brodolomke" će 10. studenog zaigrati jubilarni 100. put.

Ecija Ojdanić, Daria Lorenci Flatz, Sanja Milardović, Anita Matić Delić i jedini muški lik u predstavi, Luka Petrušić, govore o alkoholizmu, teretu prevelikih očekivanja te ostalim izazovima s kojima se brojne žene svakodnevno susreću. Glumci bez čije zasluge "Brodolomke" također ne bi bile ono što jesu danas su Nataša Kopeč, Ana Maras Harmander, Barbara Nola, Iva Jerković i Sven Šestak koji su svojim alternacijma obogatili predstavu.

Predstava "Brodolomke", proizašla je iz Kazališta Moruzgva koje je sa svojim radom započelo 2007. godine, tada još pod nazivom Klub kulture. Iz godine u godinu osvajaju nagrade, a neke najvažnijih su one s Međunarodnog festivala malih scena u Rijeci 2015. godine te s Međunarodnog festivala monodrame u Bitoli 2014. godine.

- Iako je ovo četvrta predstava nastala u produkciji mog nezavisnog kazališta koje je doživjelo stotu izvedbu, ovo je prva predstava koja slavi stoti rođendan nakon samo 13 mjeseci igranja. Što reći, presretna sam, zahvalna cijelom autorskom timu. I naravno, publici, koja hrli gledati našu predstavu, kako u Hrvatskoj, tako u regiji - rekla je Ecija Ojdanić, osnivačica kazališta Moruzgva.

Komentara 1

MM
m@m@
09:04 29.10.2019.

Odgledala sam predstavu i odlična je. Baš za nasmijati se i zamisliti se. Bravo cure (i dečki). Odlični ste!

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije