Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 13
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Marulićevi dani

Dva puta Krleža i najnagrađivaniji Unterstad u Splitu

Dane su predstavili: Jasen Boko, Tonči Bilić, Darko Lukić i Vladimir Stojsavljević
pixsell
25.02.2013.
u 16:41

Iz pet zemalja za ovogodišnje Marulićevi dane kandidirano je 39 predstava, a Darko Lukić izabrao je njih sedam za veliku te tri za malu scenu HNK Split

Čak 29 kazališta iz pet zemalja (BiH, Crna Gora, Hrvatska, Slovenija i Srbija) prijavilo je ukupno 39 predstava na ovogodišnje Marulićeve dane. Tako selektor dr. Darko Lukić najavljuje Festival hrvatske drame i autorskog kazališta koji će se u travnju održati u HNK Split. Sudeći po izabranim predstavama, bit će to i Krležini dani, jer na programu su Gospoda Glembajevi, u režiji Ivice Buljana i izvedbi SNG Ljubljana, i Leda u režiji Anice Tomić i izvedbi ZKM-a, festivala Kotorart i Kraljevskog pozorišta Zetski dom na Cetinju.

No, tu su i Unterstadt, HNK Osijek, najnagrađivanija predstava 2012. godine, Glorija Ranka Marinkovića u režiji Saše Božića, zatim Dabogda te majka rodila, po romanu Vedrane Rudan, HNK Rijeka, Kako je Dunda spasila domovinu, INK Pula te Prasac koji gleda u sunce Olje Lozice, u izvedbi KMD Dubrovnik. Sve ove predstave igrat će na velikoj splitskoj sceni, a na malu izbornik je pozvao: Ženu bez tijela Mate Matišića i ZKM-a, Pričaj mi o Gorkom Mani Gotovac u izvedbi HNK Varaždin i Srce veće od ruke Kazališta Playdrama Split.

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije