Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 1
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Film

Dva nova dječja filma u samo tjedan dana

hlapic_nnn_kul_100912
arhiva
10.09.2012.
u 17:21

Snima se igrana verzija legendarnog Šegrta Hlapića te novi nastavak “Koka”, koji je prošle godine rušio kinorekorde

Nakon velikog prošlogodišnjeg uspjeha filma “Koko i duhovi”, koji je dokazao da u domaćim kinima i te kako ima interesa za filmove usmjerene prema mlađoj publici, najavljeno je nekoliko novih dječjih filmova, od kojih se dva gotovo istodobno počinju snimati sredinom ovog tjedna. Prvi je novi nastavak Koka pod nazivom “Zagonetni dječak”, a drugi je igrana verzija “Čudnovatih zgoda Šegrta Hlapića”, koja će podjednako zanimati roditelje odrasle na pričama Ivane Brlić Mažuranić kao i njihovu djecu.

Čak je i pas hrvatski

– Želja nam je napraviti pravi obiteljski film. Animirana verzija koju smo prije nekoliko godina gledali pomalo je infantilizirala Hlapića, a mi ga sad vraćamo u nešto realniji kontekst, bliži onome kako ga je zamislila autorica – objasnio nam je scenarist, redatelj i producent Silvije Petranović, koji na projektu Šegrta Hlapića radi već nekoliko godina.

Kaže, svjestan je da se u produkcijskim kapacitetima ne može mjeriti sa spektaklima poput Harryja Pottera, no smatra da to nije ni važno – iza njegova projekta stoji priča na kojoj su cijele generacije gradile svoje svoje svjetove mašte.

– Ivana Brlić Mažuranić naš je pravi, domaći brend i to je ono što će publika prepoznati. Smatram da je vrijeme da u kreativnom smislu počnemo snažnije crpiti iz naše kulturne baštine. Pri tome priču nećemo osuvremeniti jer to nije potrebno – izjavio je Petranović, istaknuvši da je u filmu sve hrvatsko, “pa čak i pas koji glumi Bundaša”. Njegova producentica Maydi Mervar ipak je dodala je kako tržišno računaju na cijelo područje bivše Jugoslavije, gdje je Ivana Brlić Mažuranić uvijek bila rado čitana.

Skrivaju djecu glumce

Glavne uloge u filmu imat će dječak Mile iz Zagreba i Ena iz Đakova, no u pokušaju da doznamo više o njima, udarili smo u zid – producenti u navodnom interesu dječje privatnosti ne žele otkriti njihov identitet do premijere filma! Neobična je to, pa čak i bizarna praksa ako uzmemo u obzir da ćemo ih i tako uskoro gledati na velikim ekranima, no u ovoj fazi projekta producentova je zadnja.

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije