Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 154
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Gradsko vijeće

Duško Mucalo izabran za intendanta HNK Split

Duško Mucalo
arhiva VL
21.04.2011.
u 16:07

Glasovanju je prethodila žestoka rasprava u kojoj je Mirko Ramljak (HDZ) rekao da HDZ-ovi vijećnici i dalje ne žele sudjelovati u igrokazu te da napuštaju sjednicu na kojoj su od početka bili protiv.

Većinom glasova splitskog Gradskog vijeća, 12 za, sedam protiv, a tri vijećnika napustila su dvoranu, za intendanta HNK Split imenovan je Duško Mucalo na mandat od četiri godine. Mucalo će i službeno postati intendant ako ga potvrdi ministar kulture. Glasovanju je prethodila žestoka rasprava u kojoj je Mirko Ramljak (HDZ) rekao da HDZ-ovi vijećnici i dalje ne žele sudjelovati u igrokazu te da napuštaju sjednicu na kojoj su od početka bili protiv.

Joško Dvornik (HNS) ocijenio je da je izbor Mucala tipičan primjer nasilja politike nad strukom. Rekao je da Mucalo nije osoba afirmirana na području kulture i umjetnosti, da nije čovjek od struke. Priznao je da je Mucalo u šest mjeseci, otkad je na mjestu v.d. intendanta, pokazao da je dobar menadžer i da ima dobre komunikacijske sposobnosti, ali da nije stručan.

Haespeovac Luka Roguljić izjavio je da je na računu splitskog HNK ostavljeno 2 milijuna kuna ušteda kad je Mucalo došao na mjesto v.d. intendanta, a kako sad ima 1,6 milijuna kuna minusa. Zatražio je financijsko izvješće o poslovanju splitskog teatra.

Marin Jurjević (SDP) podsjetio je na osnovnu SDP-ovu primjedbu  kako se nije ispunilo predizborno obećanje vladajuće splitske garniture da će nova vlast u Splitu prvenstveno uvažavati struku.

– Zato nećemo podržati Mucala – rekao je Jurjević.

Prije glasovanja o imenovanju Duška Mucala, osim dva HDZ-ova vijećnika, iz dvorane je izišao i HSP-ov Roguljić koji se nakon glasovanja vratio. Protiv Mucala bili su esdepeovci i haenesovci.

- Nakon 150 predstava i 12 premijera koje su prošle bez greške, a od toga 6 izvanserijskih, nije mi veliko iznenađenje što sam izabran za intendanta HNK Split, kazao je Mucalo za Večernji list. Dodaje da su ljudi prepoznali njegov rad i program koji je napravljen potpuno profesionalno.

Ključne riječi

Komentara 11

OB
-obrisani-
19:19 21.04.2011.

Biografija Duško Mucalo rođen je 1954. godine, nakon završenog Ekonomskog fakulteta 1979. zapošljava se u Jugoplastici gdje postaje i jedan od direktora. Godine 1990. postaje samostalni umjetnik i copywriter. U kazališnoj skupini “Prava kotka” proveo je 15 godina, gdje jee koautor osam predstava. Autor je predloška za dvije lutkarske predstave, skladao je više od 250 kompozicija i autor 2500 propagandnih spotova. Bio je član predsjedništva Hrvatske glazbene unije, član Društva skladatelja, a od 2005. godine ima status umjetnika. U HNK Split napisao je glazbu za “Cinca i Marinka” te statirao u nekoliko predstava. Na Splitskom festivalu nastupio je 27 puta, a 10 puta zaredom dobio je nagradu za scenski nastup. Mislim da ova biografija govori dovoljno - bio je i privrednik i član kazališne skupine i kompozitor i izvođač - dakle ima dovoljno znanja i iskustva za vođenje kazališta, a osi toga očito da voli kazališni život i ima pozitivan stav gkede hrvatske kulture općenito. Uvijek će biti sitnih ili prodanih duša, demgoga, koji bi radije progurali nekog svog, bilo po liniji partijske podobnosti ili interesa neke uske neformalne grupe, koji mogu svojim negativnim djelovanjem nanijeti neprocijenjivu štetu HNK

OB
-obrisani-
21:49 21.04.2011.

Duško Mucalo izabran za intendanta HNK Split ..................................... Sjajno, pa u vrijeme dok je bio v.d. pokazao je neuporedivo veće sposobnosti od recimo intendantice HNK Zagreb umuišljenei prepotentne dr.sc. Lederer koja je HNK gotovo pa upropastila !

BI
bilikamen
18:54 21.04.2011.

Mucalo izabran................. ma po koji puta je to već izabran. Godinu dana ga izabirate, koliko je to bilo izbora?

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije