Večernji List - najnovije vijesti iz Hrvatske, svijeta, sporta, showbiza i lifestyle
Naslovnica Kultura Kazalište

"Durica - Male ljubavi" otvara 18. Naj,naj,naj festival

U proteklih 17 godina festivalske predstave pogledalo je 70280 gledatelja. Na Naj,naj,naj predstavama ove godine za djecu Zagreba, GK Žar ptica priprema novih 3890 besplatnih ulaznica.
29. ožujka 2018. u 15:22 199 prikaza
"Durica - Male ljubavi" otvara 18. Naj,naj,naj festival
Foto: Promo
Pogledajte galeriju 1/3

Sve je spremno za početak 18. međunarodnog NAJ, NAJ, NAJ festivala, koji će u srijedu 4. travnja u 11 h u Gradskom kazalištu Žar ptica, kako se očekuje, svečano otvoriti gradonačelnik Grada Zagreba Milan Bandić.

Festival, koji je 2001. osnovala tadašnja ravnateljica GK Žar ptica Marija Sekelez u proteklih 17 godina godina postao je renomirana kazališna manifestacija u Hrvatskoj i šire.

17-godišnja ljubav između Naj,naj,naj festivala i dječje publike rezultirala je 251 festivalskom predstavom od kojih je, od 2007. postavši međunarodni, 54 bilo iz inozemstva i to: iz Japana, Jakutske, Južne Koreje, Litve, Izraela, Finske, Belgije, Francuske, Italije, Srbije, Mađarske, Slovenije, Bugarske ..

"U proteklih 17 godina festivalske predstave pogledalo je 70280 gledatelja. Ove godine na Naj,naj,naj predstavama od 4.- 8. travnja, Žar ptica je za djecu Zagreba pripremila novih 3890 besplatnih ulaznica. Na njima je samo da pogledaju raspored i požure se po njih, kako bi proljetne školske praznike proveli na najbolji mogući način - gledajući naj,naj,naj predstave iz zemlje i svijeta"- istakla je Milanka Čolović, voditeljica Marketinga i odnosa s javnošću GK Žar ptica.

18.izdanje kojim Naj,naj,naj festivala obilježava punoljetnost, otvorit će predstava Durica-Male ljubavi, Ivice Bednjanca i Dunje Fajdić u režiji Renate Carola Gatice i izvođenju kazališta domaćina Žar ptice.

Predstave prati Stručni ocjenjivački sud u sastavu: dramska umjetnica Marija Sekelez, kazališna kritičarka Nina Ožegović i redateljica Slađana Kilibarda. Najboljima u 10 kategorija na zatvaranju Festivala dodjelit će se nagrade Zlatne Žar ptice.

Ulaz je BESPLATAN. Rezervacije nisu moguće.

Ulaznice se preuzimaju 1 sat prije početka predstave, na blagajnama kazališta gdje se predstave izvode.

GLOBALNA PANDEMIJA
Korona u Švicarskoj izmiče kontroli, a vlasti ne uvode nikakve mjere. WHO: 'Ne možemo vjerovati'
Generacija NOW
Donacijski program Hrvatskog Telekoma
Generacija NOW: 700 tisuća kuna za obrazovanje STEM kadrova