Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 2
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Monto cantabile

Duhovi i kraljevi nadahnute mezzosopranistice Diane Haller

Diane Haller
Foto: pixsell
06.10.2013.
u 19:38

Glas Diane Haller već sada ima nevjerojatnu dinamiku i prodornost, ona je umjetnica velike muzikalnosti, odlične dikcije i rijetko viđenog samopouzdanja, pa su u pravu oni koji prognoziraju streloviti let prema pjevačkom Olimpu

To je bio recital. U publici Dunja Vejzović, Vlatka Oršanić, Dubravka Šeparović-Mušović, a na sceni mlada Riječanka (rođena 1986. godine) i solistica Državne opere u Stuttgartu Diana Haller. Mezzosopranistica koju su operni kritičari Opernwelta netom proglasili mladom pjevačicom godine. Program bogat i raznorodan, programska knjižnica iz ciklusa Molto cantabile Koncertne direkcije uzorna.

Za klavirom još jedan Riječanin, pouzdani Filip Fak. I još jedna važna činjenica, koncert s pravom nazvan Duhovi i kraljevi posvećen je legendarnoj zagrebačkoj primadoni Marijani Radev, čiji glas i danas možete slušati s ploča koje potpisuju Karl Bohm ili Ferenc Fricsay. Glas Diane Haller već sada ima nevjerojatnu dinamiku i prodornost, ona je umjetnica velike muzikalnosti, odlične dikcije ali i rijetko viđenog samopouzdanja. Iznimna je i njena sceničnost, pa su u pravu oni njemački kritičari koji prognoziraju njen streloviti let prema svjetskom opernom pjevačkom Olimpu. A vrhunci zagrebačkog programa dosegnuti su njenim proživljenim i zrelim interpretacijama popijevki Bellinija, Verdija, Wolfa i Berlioza. I naravno, izvedbom Bersine (i Nazorove) antologijske skladbe „Seh duš dan“ koju je Diana Haller izvela kraljevski i s jako puno duha.

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije