Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 195
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Splitska banka predstavlja

''Duh Prokurativa dovodimo u Zagreb''

Tedi Spalato
Foto: Damir Špehar/PIXSELL
1/3
21.02.2016.
u 08:00

Tedi Spalato od ranih 80ih godina nastupao je na Splitskom festivalu. '' U tim godinama nastupao sam skoro na svake godine. Nakon grupe More, došla je i '86 i Konoba s Meri Cetinić''.

Upravo ovu kultnu skladbu koja je odavno prošla okvire festivala izvest će u srijedu 2. ožujka na koncertu Splitski festival – 55 godina u KD Vatroslav Lisinski.

''Cijela moja glazbena putanja je neizostavno utjecana Splitskim festivalom. Zahvaljujući organizatorima jedan djelić tog ozračja s Prokurativa prenijet ćemo u Zagreb. Uz pratnju Komornog studija Zagrebačke filharmonije pod ravnanjem maestra Joška Banova dočarat ćemo pravi duh Prokurativa .Jako me veseli što se koncert održava u Lisinskom jer se u njemu osjećan kao domaćin, ta dvorana pružila mi je mnoge značajne trenutke u mojoj karijeri'' istaknuo je Tedi.

''Ova večer će biti na neki način retrospektiva pjesama koje su obilježile festival, a samom podrškom zagrebačke publike i Slitski festival će dobiti novi poticaj''.

Ovu sjajnu večer nadopunit će Tereza Kesovija, Radojka Šverko, Meri Cetinić, Zorica Kondža, Tedi Spalato, Marijan Ban, Neno Belan, Hari Rončević, Tomislav Bralić i klapa Intrade, Ana Opačak, Đorđi Peruzović , Ivo Amulić i Damir Kedžo. Dođite i prisjetite se najboljih pjesama koje su pjevali legendarni splitski izvođači : Nima Splita do Splita, Do posljednjeg daha, U prolazu, Samo more nosin ja u duši i mnoge druge..

Ulaznice za koncert možete kupiti na blagajni Lisinskog ili na lisinski.hr ili OVDJE.

 

Paralelno sa pripremama za koncert Tedi priprema i mnogobrojne druge projekte:

''Pišem dosta za Olivera, klapu Intrade, klapu Šufit i druge jer često osjetim da neke pjesme su primjerenije i bolje pogođene u izvedbi drugih izvođača'.'

Radi i pjesme za svoj album, instrumentalnu glazbu, planira turneju u Americi u travnju, a uključen je i u projekt ''Naša bila štorija'' u izdanju Scardone. ''Taj projekt je završen što se tiče glazbe , sad to treba scenski ostvarit, vjerujem da će se do početka ljeta to pripremit''.

 

 

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije