Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 85
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Splitska "Čarobna frula"

Dugo u operi nismo čuli toliko pljeska i glasnih uzvika "bravo"

HNK Split
23.10.2023.
u 11:59

Premijera Mozartove "Čarobne frule" u adaptaciji maestra Harija Zlodre i pod njegovim ravnanjem koju su na pozornici HNK Split izveli članovi Opere i studenti Umjetničke akademije bila je nešto potpuno novo, mladenačko, drukčije, otkačeno...

Toliko uzvika "bravo" i gromoglasnog pljeska nakon svake arije tijekom operne predstave u splitskom teatru odavno nije paralo uši. Ako su krenuli navikavati mlade da dolaze u kazalište, poglavito na opere, za koje je uvriježeno da su dosadne, nadamo se da će uspjeti. A ako su htjeli prodrmati ozbiljniju publiku kojoj je nepisani statusni simbol kupiti premijernu pretplatu, i u tome su uspjeli. Jer ti stariji odmah su komentirali kako se radi o diplomskoj predstavi, kako im se to ne sviđa i kako to nije na razini nacionalne kazališne kuće.

Bilo kako bilo, premijera Mozartove "Čarobne frule" u adaptaciji maestra Harija Zlodre i pod njegovim ravnanjem koju su na pozornici HNK Split izveli članovi Opere i studenti Umjetničke akademije bila je nešto potpuno novo, mladenačko, drukčije, otkačeno... Takvu "Čarobnu frulu" režirala je Marta Tutiš, a scenografiju i kostimografiju potpisuje Tina Vukasović Đaković.

– Hvala Bogu, udarili smo temelje. Živjet će Opera u Splitu – kazao je, vidljivo emotivan, Vicko Bilandžić, intendant, zahvalivši maestru Zlodri, ravnateljici Opere Ivani Srbljan i posebno mladim splitskim pjevačkim snagama nakon premijerne izvedbe. U prepunom foajeu u kojem je glazbu – ne klasičnu – puštao DJ Tulum nakon opere.

Zavrijedili su ga studenti i zboristi, ali i stariji pod čijim su mentorstvom radili i koji su im pružili priliku, za ono što su donijeli u novoj "Čarobnoj fruli". Elan, neopterećenost, entuzijazam, nadu i sreću. 

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije