Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 139
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Priznanje

Dubravki Vrgoč ravnateljici ZKM-a Nagrada grada Zagreba

Dubravka Vrgoč
arhiva VL
29.05.2013.
u 15:21

Od 2005. do 2012., pod njenim vodstvom, ZKM se prema sudu kazališnih kritičara razvio u najbolje organizirano, najživlje i umjetnički najartikuliranije hrvatsko kazalište

Ravnateljica Zagrebačkog kazališta mladih Dubravka Vrgoč dobila je  za osobite uspjehe, ostvarenja i zasluge u radu Nagradu grada Zagreba 2013. godine.

Ovo vrijedno priznanje Dubravki Vrgoč je pripalo za „iznimnu međunarodnu prezentaciju hrvatskog kazališta i gostovanja u uglednim svjetskim teatrima i na festivalima u Berlinu, Parizu i New Yorku, za uključenje Zagrebačkog kazališta mladih u kulturne projekte Europske unije, za intenzivnu i uspješnu suradnje s mladim dramskim autorima te za deset izvrsnih premijernih izvedbi unatoč općoj krizi\". 

Samo u prošloj godini su izvedene predstave \'Idiot\', \'Ideš dalje\', \'Žuta crta\', \'Zatvaranje ljubavi\', \'Leda\', \'Žena bez tijela\', a punu su afirmaciju doživjele predstave \'Moj sin samo malo sporije hoda\' Ivora Martinića i Janusza Kice te \'Car neuspjeha\' Jana Fabrea, osvojivši niz nagrada u zemlji i u regiji. Od 2005. do 2012., pod njenim vodstvom, ZKM se prema sudu kazališnih kritičara razvio u najbolje organizirano, najživlje i umjetnički najartikuliranije hrvatsko kazalište. Prva je predsjednica Europske kazališne konvencije koja okuplja tridesetak najvažnijih repertoarnih kuća. Njezin uspješni projekt Festival svjetskog kazališta, koji je uz mnogo organizacijskog umijeća doživio svoje deseto izdanje, redovito je proglašavan najvažnijim događajem u zemlji. Jedini je istočnoeuropski član odbora Prospero, elitne udruge najvažnijih teatara.

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije