Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 5
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
razgovor Dubravka Vrgoč
Povratak na članak

Programom ćemo skinuti muzejsku auru s kazališta

Opera ima Verdijevu 'Sicilijansku večernju', Balet 'Petra Pana' Bjelinskog, Drama 'Evanđelje/Opsadu'...

Komentari 11

IV
IvanXXIII.
22:38 21.05.2015.

Dakle, baletna premijera bit će "u jednom zagrebačkom parku"? Kako dosjetljivo! Šteta što je u Rijeci izigrana "Životinjska farma"; pa mi u Zagrebu imamo jedan dosta dobro vođen zoološki vrt. Skinut će se, dakle, aura muzeja s kazališta? Ne vjerujemjem da gđa Vrgoč točno poima značenje riječi "aura". Ali da,što se tiče naslova koje spominje, bilo bi u najmanju ruku pristojno da barem otvori Wikipediju. Tako u javnim nastupima, čak u više puta, nije uspjela točno pogoditi godinu nastanka Wedekindove "Lulu". Ostaje nam jedino čuditi se.

VL
NE
Neba
06:56 22.05.2015.

Nadajmo se brzoj promjeni vlasti, prije nego sto ovaj diletantizam potpuno unisti nacionalnu kucu...ova je zena opsjednuta livadama i parkovima, a gledaliste joj je prazno...

VL
WE
weghe
21:45 21.05.2015.

Mogla je gospođa intendantica u ovih par mjeseci naučiti da prijevod naslova opere I vespri siciliani nije Sicilijanska večernja nego Sicilijanske večernje Za ne povjerovat tko je postavljen na čelo središnje nacionalne kuće

VL
IV
IvanXXIII.
15:55 22.05.2015.

Prema Vrgoč svaki bi intendant ili intendantkinja bili u prednosti. Dajte nešto treće, napokon.

VL
NE
Neba
08:28 23.05.2015.

Najnovija ideja D. Vrgoc - operne pjevacice i balerine nastupaju po kafanama u cilju srozavanja digniteta umjetnika...Danas u podne - Gradska kavana!!!

VL
B7
b7
07:33 23.05.2015.

Neznanje curi iz te osobe kao topljeno salo .Izgovorene bedstoće trebale bi se jednoga dana naći u Muzeju prekinutih veza , nadam se da će taj dan brzo doći...Ravnatelji će zbilja biti od velike koristi ,njihove umstvenosti već su dokazane ...

VL
DU
Deleted user
08:18 22.05.2015.

Hrvasko narodno kazalište u Zagrebu nacionalna je kazališna ustanova u kojoj se ne eksperimentira nego se izvodi nacionalni i međunarodni repertoar s domaćim i stranim opernim, dramskim i baletskim snagama s ciljem nacionalnog dosega i prezentacije naconalne kulture. Ako to Grad i Država ne mogu financirati onda neka se to javno kaže pa HNK više neće biti nacioanlni teatar nego kazalište za javnu upotrebu. Imati ansamble koje ne možeš zaposliti repertoarom u vlastitoj kući nego ih tjerati u javni prostor tobožnjim privlačenjem publike sramota je intelekta. Jasno je da Hrvatsko narodno kazalište nikad neće biti njujorški Metropolitan, londonski Kovent Garden ili francuska Pariška opera ali Hrvatsko narodno kazalište može i mora biti nacionalni Teatar na najvišem umjetničkom nivou dostupan svim domaćim umjetničkim snagama opere, drame i baleta.

VL
IN
inkognitos
14:34 22.05.2015.

Kada takozvana intendantica HNK nauci pravilan naslov opernog dijela onda bi možda mogla govoriti o umjetnosti.Sram je bilo izjaviti da je skinula "Muzejsku auru" sa HNK! Ako misli da je aura pokazivanje gole guzice na sceni klasične ,nacionalne kuće ,onda bi doticna isti cas trebala izletiti iz HNK jer je uništila program, istjerala publiku, podcijenila umjetnike i osramotila 150-godišnju tradiciju HNK. Jedino zna kadrovirati kazališnu kantinu, okolo putovati (s kojim ciljem?) i trošiti novac poreznih obveznika. Tko joj to dozvoljava dok istovremeno HNK tone prema dnu?!? Neka ne spominje ime Ane Lederer jer joj nije niti do gležnja, a i uskoro je neće spasiti bijedna šaka lažljivih novinarskih ulizica. MINISTRE KULTURE ZAŠTO ŠUTITE I ZATVARATE OČI PRED TIM???

VL
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.