Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 4
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Nagrada Marin Držić

Držića je osvojio Zlatko Sviben s dramskim tekstom "Odsjev magle"

Zlatko Sviben
Pixsell
11.04.2011.
u 12:22

Drugo mjesto ravnopravno dijele Jasen Boko i Irena Škorić, a treće Hrvoje Hitrec, Marijana Nola i Karmela Špoljarić

Na konferenciji za novinare u Ministarstvu kulture objavljeni su laureati nagrade za dramsko djelo Marin Držić za 2010. godinu.

Prvi nagradu i 40 tisuća kuna dobio je Zlatko Sviben za tekst "Odsjev magle". Članovi stručnog povjerenstva Svibena su istaknuli kao prvosvećenika teatarske prakse i teorije ocijenivši da u svojem radu "majstorski isprepleće zbilju i maštu, sadašnjost i prošlost, život i glumište, javu i san".

Drugu nagradu i po 30 tisuća kuna dobili su ravnopravno Jasen Boko s tekstom "O kupusu i bogovima" te Irena Škorić sa svojim "Libretom".

Treća nagrada i po 20 tisuća kuna ravnopravno dijele Hrvoje Hitrec za "Asasin (urbana bajka)", Marijana Nola za "Dubrovačke legende (grad iz snova)" te Karmela Špoljarić za "Nula kuna po minuti".

Pohvaljeno je i 12 djela iz užeg izbora za nagradu, koja su dobila preporuku za izvođenje u hrvatskim kazalištima. To su "Parovi" Mire Gavrana, "Kao da se držimo za ruke" Ivane Gudelj, "Vincent" Olje Lozice, "Ispod zvončića se rodio kraljević" Nives Madunić Barišić, "Pigmalion 2x" Filipa Nole, "Andrijin križ" Damira Petričevića, "Smrt na dopustu" Roberta Roklicera, "Mi o vuku" Silvije Šesto, "Drama Stjepana Šešelja..." Stjepana Šešelja, "Zvijezda Danica" Davora Špišića, "Čekaonica" Marine Vujić te "Plači" Jasne Žmak.

Stručno povjerenstvo činili su dramska umjetnica Branka Cvitković, književnik i dramatičar Nino Škrabe te književnik i kazališni kritičar Boris B. Hrovat kao predsjednik povjerenstva.

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije