Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 23
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Veliki glazbenik

Državni vrh izrazio sućut obitelji Đele Jusića: 'Ostat će upamćen kao istinski gospar'

Đelo Jusić
Foto: Grgo Jelavić/PIXSELL
1/3
Autori: Vecernji.hr, Hina
31.05.2019.
u 19:06

"Neizmjerno smo mu zahvalni na svemu što je učinio za hrvatsku glazbenu umjetnost, a svojim bogatim glazbenim opusom ostavio je neizbrisivi trag", stoji u izrazima sućuti koje je u ime hrvatske Vlade i osobno premijer Plenković poslao obitelji Jusić

Državni vrh izrazio je danas sućut obitelji Đele Jusića, velikana hrvatske glazbene scene koji je danas preminuo u 81. godini.

"Sa žaljenjem sam primio vijest da nas je napustio jedan od najistaknutijih hrvatskih skladatelja, gospodin Đelo Jusić, koji je svojim iznimnim talentom, svestranošću i kreativnošću obogatio hrvatsku glazbenu scenu. Njegova velika djela koja su izvodili mnogi poznati glazbenici zauvijek će živjeti u srcima brojnih zaljubljenika u domaću glazbu", istaknuo je predsjednik Vlade Andrej Plenković.

Foto: Grgo Jelavić/PIXSELL

Podsjetio je da je u svojoj dugogodišnjoj i bogatoj karijeri Đelo Jusić nagrađen brojnim nagradama koje su potvrda vrijednosti ovog nadarenog hrvatskog umjetnika.

"Pamtit ćemo ga kao osnivača Dubrovačkih trubadura, skladatelja orkestralne glazbe, ali i dirigenta koji je osvojio domaće i svjetske koncertne pozornice. Neizmjerno smo mu zahvalni na svemu što je učinio za hrvatsku glazbenu umjetnost, a svojim bogatim glazbenim opusom ostavio je neizbrisivi trag", stoji u izrazima sućuti koje je u ime hrvatske Vlade i osobno premijer Plenković poslao obitelji Jusić.

"S velikim sam žaljenjem primila vijest da nas je napustio Đelo Jusić, jedan od velikana hrvatske glazbene umjetnosti, istaknuti skladatelj, dirigent, gitarist i aranžer, dubrovačka glazbena ikona koja je svome voljenom gradu posvetila neke od najljepših pjesama hrvatske glazbe. Dubrovnik je opjevan njegovim Dubrovačkim trubadurima i dječjim zborom Mali raspjevani Dubrovnik, u kazališnoj i filmskoj glazbi, u glazbenom izričaju nadahnut klasičnom glazbom, srednjovjekovnom i  mediteranskom  lokalnom glazbenom tradicijom", navela je u brzojavu sućuti obitelji Jusić predsjednica Republike Kolinda Grabar-Kitarović.

Nagrađivan i hvaljen, istaknula je, ovaj je svestrani glazbenik obilježio hrvatsku glazbenu scenu izvanrednim djelima koja su izvodili vrhunski glazbenici diljem Europe.

"Njegove skladbe koje su jednakomjerno osvajale i nagrade struke i srca publike ostat će trajna uspomena na njegovo djelo u sjećanjima svih nas, poput ljepote dubrovačkih zvona koja će i dalje živjeti u glazbi gospara Đele Jusića", istaknula je hrvatska predsjednica.

"Gospodinu Đeli Jusiću zauvijek ćemo ostati neizmjerno zahvalni na njegovim velikim glazbenim djelima, u koje je na jedinstven način utkao svoju dubrovačku dušu. Ostat će upamćen kao istinski gospar i velikan hrvatske glazbe čije pjesme će zauvijek živjeti kod brojnih naraštaja njegove publike", napisao je u izrazima sućuti predsjednik Sabora Gordan Jandroković koje je uime Hrvatskoga sabora i osobno poslao obitelji Jusić.

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije