Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 49
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Hrvojka Mihanović Salopek

Društvo hrvatskih književnika dobilo je svoju drugu predsjednicu

Zagreb: Izborna skupština Društva hrvatskih književnika
Zoe Sarlija/PIXSELL
22.05.2023.
u 19:32

U izjavi za Večernji list nova je predsjednica izjavila kako će raditi na tome da se članovi DHK bolje povežu, kako bi mogli još bolje i surađivati sa srodnim udrugama i različitim institucijama na polju promicanja i razvijanja hrvatske književnosti i kulture

Kao što je poznato, nova predsjednica (tek druga u povijesti) Društva hrvatskih književnika je književna povjesničarka Hrvojka Mihanović Salopek. Pred DHK je konstituiranje Upravnog i Nadzornog odbora čiji članovi još nisu objavljeni jer su neki kandidati dobili jednak broj glasova na dobro posjećenoj izvanrednoj skupštini u subotu, na kojoj su za potpredsjednike Društva izabrani Željka Lovrenčić i Mirko Ćurić. No, nova predsjednica je ipak dala kratku izjavu za Večernji list: 

"Književnost me trajno zaokuplja i cijeli radni vijek u HAZU radim na proučavanju hrvatske književnosti i hrvatskih književnika. Treba poraditi da se djela naših književnika što bolje i stručnije interpretiraju i prezentiraju javnosti, ali i književnim stručnjacima (jer ne možemo svi pratiti sve u isto vrijeme). Mislim da ću se truditi da vrijedna književna djela ne prođu nezapaženo. U organizacijskom smislu, vidim da se pojedini članovi iz ogranaka osjećaju zapostavljeno, pojedini ogranci su utrnuli, a nije zadovoljavajuća niti međusobna povezanost u pogledu informiranosti. Smatram da moramo utemeljiti jednu novu Internet stranicu zbivanja u DHK, na kojoj bismo pratili književnu djelatnost ne samo iz zagrebačke središnjice, već svih ogranaka tj. svekolikog članstva, tu mislim na izdanja novih knjiga, sudjelovanja na književnim manifestacijama, književnim večerima, dodjele nagrada i priznanja i dr. Najprije se moramo kao pripadnici DHK bolje povezati i naučiti više jedni o drugima, da bismo potom kao udruga mogli još bolje i respektabilno surađivati sa srodnim udrugama i različitim institucijama na polju promicanja i razvijanja hrvatske književnosti i kulture, kako u domovini, tako i u inozemstvu", rekla je Hrvojka Mihanović Salopek o svojoj novoj dužnosti u DHK-u koje će za dvije godine proslaviti 125 godina postojanja.

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije