Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 137
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
FESTIVAL NA JARUNU

'Dream Team' Arcade Fire zakucao početak T-mobile INmusica

inmusic (1)
Foto: Sanjin Strukić/Pixsell
1/23
22.06.2011.
u 02:55

No, prvi sati festivala nudili su drugačiju sliku - prvim izdvođačima organizatori nisu uspjeli primamiti posjetitelje da ranije dođu na Jarun.

Iako prvi dan T-mobile INmusic festivala nije ponudio bogat line-up jakih bendova ipak je više od 10.000 fanova, vjerojatno i najviše dosad u odnosu na prijašnja izdanja, pohodilo zagrebački Jarun.

No, prvi sati festivala i ove su godine nudili drugačiju sliku - prvim izdvođačima organizatori nisu uspjeli primamiti posjetitelje da ranije dođu na Jarun. Tek deseci fanova su raštrkano sjedili na travi pred pozornicama. Odlični labinski indie rockeri The Orange Strips uspjeli su skupiti tek 100-njak posjetitelja, a već poznati makedonski Superhiksi pred manje su od 300 fanova s pozornice pred kraj koncerta zavapili: "Kad ćemo prestati otvarati festival, to nije fer".  

Festivalski prostor popunio se tek pred sam koncert Arcade Firea pa su mnogi u tim trenucima zaglibili u velikim redovima na ulazu. Prije njih su publiku još zagrijali već redovni zagrebački gosti - Partibrejkerski sa svojim revijalnim setom. 

Zagrebačka publika kao da je jedva dočekala Arcade Fire, jedan od najiščekivanijih koncerata godine u Hrvatskoj. Jer, iako smo već nekoliko godina navikli da u Zagreb i RH dolaze poznati bendovi još uvijek su rjeđe situacije (čast iznimkama) da veliki svjetski bend dođe kod nas u naponu snage.

I kanadski junaci indie rocka nisu razočarali, nego su održali uzbudljivi 90-minutni šou. Ipak, sredinom koncerta ozračje je bilo malo usporeno, čak i kroz himnični hit Intervention. U energičnijoj završnici počevši od hita Suburbs s novog istoimenog albuma Arcade Fire ponovno su razbudili publiku i u dahu odradili dugi finiš.

Na žalost, ostali smo bez bisa, no na festivalima bisevi su najčešće rezervirani samo za bendove koji zatvaraju pozornicu.

Zavodljive melodije njihovih nostalgičnih pjesama domaća je publika dobro prihvatila. Pjevač Win Butler u kratkim je pauzama između pjesama stigao i podilaziti publici: "Dugo smo željeli doći u vaš grad, ovdje smo već dva dana i uživamo". U jednom je trenutku stigao i do ograde pozdraviti prve redove, ali se odmah vratio te rekao da se ispričava zbog toga, ali da ga je malo struja stresla na ogradi.

Iako su možda ostali dužni za koji hit (Black Mirror, Neon Bible), Arcade su u 16 pjesama "prošli" kroz svoja sva tri albuma uključujući i hitove Keep The Car Running, Intervention, Neighborhood (1, 2 i 3), te većinu pjesama s posljednjeg albuma The Suburbs.

Završnica prvog dana pripala je, pak, headlinerima Jamiroquaiju, koji su uspjeli zadržati veći dio posjetitelja uza glavnu pozornicu.

No, svakako valja izdvojiti i avangardni francusko-finski The Dø koji je oduševio na "Skrivenoj pozornici".

Komentara 1

VZ
veki_zg
10:53 22.06.2011.

jamiroquai su bili do jaja, a kaj se cijene cuge tice 20kn za t-mobile festivalsku pivu je preskupo cak i za strance! sva sreca da sam jos prije 5 dana zakopao brdo cuge na podrucju festivala tak da im nisam ni kune ostavio (ni nebum) XD

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije