Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 1
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
ZKM

Drama Mate Matišića o ratu i krivnji na sceni ZKM-a

Ksenija Marinković
PIXSELL
10.11.2012.
u 08:07

Premijera je u ZKM-u u subotu, 10. studenog, u 20 sati. Dramu je režirao Božidar Violić, a glume: Jasmin Telalović, Ksenija Marinković, Doris Šarić-Kukuljica, Zoran Čubrilo i Kristijan Ugrina

ZKM, “Žena bez tijela” drugi je dio Posmrtne trilogije Mate Matišića. Tri različita komada o umirovljenim braniteljima Domovinskog rata povezana su istim tragičnim svršetkom: samoubojstvom protagonista. U ovoj drami Ženi bez tijela dvoje je protagonista: silovana žena i branitelj koji je, iako osobno nedužan, u tom činu bio pasivan sudionik. Iznimna je vrijednost teksta što se taj katolički odgojen branitelj ne uspijeva osloboditi osjećaja krivnje od strahota rata u kojima je sudjelovao.

Premijera je u ZKM-u u subotu, 10. studenog, u 20 sati. Dramu je režirao Božidar Violić, a glume: Jasmin Telalović, Ksenija Marinković, Doris Šarić-Kukuljica, Zoran Čubrilo i Kristijan Ugrina.

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije