Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 79
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
PROMO

„Drage naše dame, s nama nikada više nećete biti same!“

Rotary klub Zagreb Gornji Grad
Foto: Suzana Arslani
1/4
12.12.2022.
u 12:36

Humanitarnim koncertom 12. veljače 2023. godine u Hrvatskom narodnom kazalištu u Zagrebu, uoči šeste obljetnice Udruge „Nisi sama“ koja pomaže ženama oboljelima od karcinoma, Rotary klub Zagreb Gornji Grad želi osigurati što više sredstava kojima će se financirati prijevoz taksijem pacijentica do bolnica na kemoterapiju i zračenje i natrag njihovim domovima ili do najbližeg željezničkog ili autobusnog kolodvora.

Rotary klub Zagreb Gornji Grad, 12. veljače 2023. godine u zagrebačkom Hrvatskom narodnom kazalištu priprema koncert klasične glazbe čijim će se ukupnim prihodom od ulaznica, te donacijama i sredstvima sponzora financirati potrebe projekta „Nisi sama – ideš s nama“. Riječ je o višegodišnjim aktivnostima Udruge „Nisi sama“ koja pomaže ženama iz cijele Hrvatske oboljelima od karcinoma u njihovu liječenju organizirajući im dolaske na kemoterapiju i druge terapijske postupke u bolnice i financiranje usluga taksi službe za prijevoz do bolnica i pri povratku njihovim domovima. Udrugu je osnovala prije nepunih šest godina Ivana Kalodjera, i sama osoba oboljela i liječena od karcinoma, a danas sa suradnicama i suradnicima, te uz pomoć ljudi dobra srca poput rotarijanaca, želi osigurati gotovo pola milijuna kuna koliko je godišnje neophodno za plaćanje taksi udruga svim pacijenticama kojima je potreban siguran i točan prijevoz u bolnice na terapije. U suradnji s Udruženjem Radio Taxi Zagreb do sada je usluge koristilo gotovo četiri stotine žena iz cijele Hrvatske, te je osigurano 21.000 vožnji. Želja je da se i nadalje pacijenticama oboljelima od karcinoma omogući siguran put do bolnica na kemoterapije.

Rotary je međunarodna organizacija koja u samostalnoj Hrvatskoj djeluje i služi zajednici od 1990. godine i okuplja osobe iz svih oblasti poslovnog, stručnog, znanstvenog, umjetničkog i javnog života posvećenih humanim ciljevima, promicanju visokih etičkih načela u poslovnom i privatnom životu, te širenju dobre volje i razumijevanja u svijetu, spremnih pomagati ljudima i organizacijama kojima je potrebna pomoć u očuvanju zdravlja, obrazovanju ili poboljšanje kvalitete života.

Foto: Borna Hržina

Ovim koncertom, na koji osim naših članova Rotary klubova pozivamo i sve ljude dobre volje i velika srca, želimo prikupiti što više financijskih sredstava u fond za financiranje taksi usluga svim ženama iz svih krajeva Hrvatske oboljelima od karcinoma kojima je potreban siguran prijevoz u zagrebačke bolnice na kemoterapiju i druge terapijske postupke, te povratak njihovim domovima ili do autobusnog i željezničkog kolodvora onima koje dolaze izvan našeg glavnog grada,“ – kaže predsjednik Rotary kluba Zagreb Gornji Grad Ernest Vlačić i dodaje kako očekuje veliki odaziv pojedinaca, te organizacija i tvrtki koje su spremne dati svoj doprinos ovoj hvale vrijednoj akciji.

Grad Zagreb ustupio je bez naknade prostor Hrvatskog narodnog kazališta za ovu humanitarnu akciju čime će se znatno povećati iznos prikupljenih sredstava, a svoj doprinos dat će i renomirana imena hrvatske klasične glazbe koja će besplatno nastupiti na pozornici Hrvatskog narodnog kazališta poput Martine Filjak, Lane Kos i Martine Leskovar , te Gordana Tudora, uz još poneko glazbeno iznenađenje.

Foto: Sanjin Strukić/Pixsell

Za ovaj glazbeni događaj zakazan za 12. veljače sljedeće godine u zagrebačkom Hrvatskom narodnom kazalištu, čiji je ukupni prihod namijenjen akciji „Nisi sama – ideš s nama“, ulaznice mogu biti lijep božićni ili novogodišnji poklon članovima vaših obitelji, prijateljima i poslovnim suradnicima ili prigoda da Valentinovo provedete u društvu osobe bliske vašem srcu, a dio vaše dobrote poklonite onima kojima vaša potpora može uljepšati trenutke njihova svakodnevnog života.

Svaka kuna, svaki euro, svaka ulaznica je korak bliže našem cilju – pomagati onima kojima je to potrebno za njihovo zdravlje,“ – kaže koordinatorica akcije Rotary kluba Zagreb Gornji Grad Sanja Brkić i dodaje da svaki dobar čovjek svojim djelima čini druge ljude još boljima.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije