Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 0
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Ganut u rodnom gradu

Domingo nenajavljeno proslavio 70. rođendan na sceni u Madridu

'domingo_nnn_kul_230111'
''
23.01.2011.
u 13:52

Teresa Berganza otpjevala je skladbu "Pla-ci-do" koju je posebno za ovu prigodu skladao Tan Dun

Veliki španjolski tenor Placido Domingo proslavio je sedamdeseti rođendan na opernoj sceni rodnog grada Madrida. U Kraljevskoj operi nastupio je u Gluckovoj operi "Ifigenija na Tauridi", a potom je održana nenajavljena rođendanska svečanost na kojoj je nastupilo dvadesetak pjevača iz cijelog svijeta. Među njima su bili i Deborah Polaski, Rene Pape...

dirigirao je James Conlon, a čitav je program zaključila iskusna španjolska mezzosopranistica Teresa Berganza otpjevavši skladbu "Pla-ci-do" koju je posebno za ovu prigodu skladao Tan Dun.

Svečanosti je prisustvovala i španjolska kraljica Sofija, a uzbuđeni Domingo je rekao da će na pozornici pjevati koliko mu god to zdravlje bude dopuštalo. Za sada ima ugovore sve do 2014. godine, a nedavno je u Beču otpjevao 134 opernu ulogu. Nastupio je u ulozi Pabla Nerude u operi "Il postino". Nastup u toj operi bio mu je 3500. u dugoj i plodnoj karijeri.

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije