Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 124
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Kino Slavica

Dokumentarno-filmski kolaž '65 godina Dunda na Igrama' posvećen ovogodišnjoj premijeri

Dudo projekcija dokumentarca
Foto: Dubrovačke ljetne igre
24.07.2014.
u 11:26

Najpopularnija Držićeva komedija na Igrama ove godine imat će premijeru 9. kolovoza na Držićevoj poljani

Dokumentarno-filmski kolaž  "65 godina Dunda na Igrama" sinoć je premijerno prikazan u sklopu filmskog programa "Ljetne igre iz arhiva Hrvatske televizije“ i u suradnji s Kinematografima Dubrovnik u ljetnom kinu Slavica. Atraktivne filmske projekcije "Sjećanja grada“ autora Hrvoja Juvančića posvećene glazbenom programu Igara odvijat će se u petak, 25. srpnja u večernjim satima na vratima od Pila i na Luži. 

Dokumentarno-filmski kolaž „65 godina Dunda na Igrama“ posvećen je ovogodišnjoj premijeri Držićeve najjpopularnije komedije na Dubrovačkim ljetnim igrama koja će se u režiji Krešimira Dolenčića i izvedbi Festivalskog dramskog ansambla odigrati 9. kolovoza na Držićevoj poljani. Počevši od video zapisa „Dunda“ iz 1954. u ovom ahivsko dokumentarnom kolažu nižu se ulomci iz Stupičinog, Spaićevog i Juvančićevog "Dunda Maroja“, a iz emisija Hrvatske televizije koje uz "Dunda“ prikazuju i ljetni život Dubrovnika pedesetih, šezdesetih i sedamdesetih godina prošlog stoljeća. Kolaž o "Dundu“ na Igrama završava izvrsnim dokumentarcem Vinka Brešana o nastanku "Dunda Maroja“ redatelja Krešimira Dolenčića iz 1995. godine, u kojemu se između ostalih poznatih hrvatskih glumaca, pojavljuje i neprežaljeni Pređo.

 Još jedna besplatna projekcija spomenutog dokumentarno - filmskog kolaža „65 godina Dunda na Igrama“ na programu Igara je 10. kolovoza u 21:30 sati u ljetnom kinu Slavica.

>> 'Model Dubrovačkih ljetnih igara je iz SFRJ. Takav festival više ne može opstati'

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije