Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 59
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
#ostajemdoma
Povratak na članak

Dokumentarac o ratu prodavačica krunica samo na Večernji.hr

Večernji.hr će u sklopu društveno odgovornog specijala Mijenjamo navike #OstajemDoma svojim čitateljima omogućiti i gledanje filmova. Prvi na redu je dokumentarni film "Ana Trg".

Komentari 10

FO
FONZA
18:39 26.03.2020.

Zima 1947, blize se Tri Kralja,bllagoslov obitelji. Stari don Jozo ulazi u kucu "Hvaljen Isus i Marija" naziva - "Uvijek bio hvaljen" odgovara obitelj Marjana i Ive sa djecom sretno i ushiceno. Dobro nam dosli dumo nas dragi. Svecenik blagoslivlje kucu i ukucane, svi mole skruseno. "Gladan sam, mogu li kod vas dobiti nesto za jelo" zamoli don Jozo. Tajac. Otac prilazi,mucno. "Dumo imamo samo kruha i nesto jaja da razbijemo. Ali ima i prsuta! " - uskliknu otac . "Zeno pozuri , spremi rucak". Rucak je na stolu. Don Jozo sjeda. "Koliko imate djece" - upita don Jozo. "Petero mojih andjela" javi se mati. "Dovedite ih ovamo". Djeca se skupise i gledaju malo u don Jozu - malo u tavu sa prsutom i jajima. Prsut - to je bilo nesto nepojmljivo za njih. To za djecu nije bilo. Samo pura i mlijeko. "Sjedite djeco, samnom" -rece don Jozo. Djeca veselo sjedose i sve se zgledajuc - navalise na prsut i jaja ....Otac gkeda,neugodno mu. Djeca jedu punih usta - i smiju se sretni. Majka suti. Place. Don Jozo uzme komad kruha umoci u jaja i pojede. Djeca su snazala prsut i kruhom "oblizali" tavu. "E lijepo smo rucali" -rece don Jozo i ustade. Mora se poci. Blagoslovi ih i krenu k vratima. Majka sutke pridje kleknu. i poljubi mu prasnjave sandale. "Dumo moj dodjite bam opet" -doviknu mali Stipan. "Da opet skupa rucamo prsuta". Don Jozo se nasmija. " Hocu, imam jos puno posla ali jednom cu opet doci,"...Gledao sam jos dugo za tim dobrim starcima

VL
TU
turko
16:58 26.03.2020.

najviše nas danas zanima prodavačica krunica ili koje li bižuterije,možete misliti !ak nemate ništa pametno be treba ni to.

VL
Avatar KALIMERO
KALIMERO
16:11 26.03.2020.

Zanimljivo u današnje vrijeme kod nas se samo snimaju filmovi većinom na temu vjere rimokatolika. Volio bih vidjeti koji film na račun jugokomunista,petokolonaša,orjunaša,srbofila,satiričara.....I naša nina badrić u Bg.je proglašena najboljom pjevačicom bivše tvorevine. Prethodno tome hvalila je na veliko život u Bg., a još prije toga 2 god.uživala kao sponzoruša u Moskvi. Snimite o njoj film,moralnoj sevki.......životu naših režisera, životu osoba koje su se preselile ili vratile iz Bg. i na sva zvona pljuju po Hr., a uzdižu bivšu tvirevinu. Znam da se sve ovo ne događa slučajno nego planski,sustavno i popračeno dobro financijski

VL
SP
Split71
15:19 26.03.2020.

Jel to slucajno u beogradu dobila ili ...

VL
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.