Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 62
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Interes publike

Dokumentarac "Ljubav oko svijeta" najgledaniji je hrvatski film u 2021.

Drugi plan
04.01.2022.
u 15:52

Iza filma bračnog para Rostuhar po gledanosti slijedi "Murina" Antonete Alamat Kusijanović, koju je producirala tvrtka Martina Scorsesea, a u kina je došla i sa Zlatnom kamerom iz Cannesa

Usprkos reklamnim kampanjama i velikim međunarodnim nagradama koje su pratile neke igrane filmove, najgledaniji hrvatski naslov u kinima tijekom 2021. godine bio je dokumentarac "Ljubav oko svijeta". Prema podacima stranice Box Office HR, dokumentarac Anđele i Davora Rostuhara imao je 16.674 gledatelja, a posebno je zanimljivo da je većinu gledanosti ostvario izvan multipleksa. Autorski i bračni par ostvario je uspjeh i s istoimenom knjigom, koja je u manje od godinu dana prodana u više od deset tisuća primjeraka, a na njihovoj web-stranici nudi se na hrvatskom i engleskom, u papirnatom i digitalnom formatu. Projekt je u međuvremenu pretvoren i u dokumentarnu seriju koja se 2. siječnja počela prikazivati na HTV-u.

Iza filma bračnog para Rostuhar po gledanosti slijedi "Murina" Antonete Alamat Kusijanović, koju je producirala tvrtka Martina Scorsesea, a u kina je došla i sa Zlatnom kamerom iz Cannesa. Ova debitantica rano je počela graditi inozemnu karijeru, što pred hrvatskom publikom može biti dvosjekli mač: s jedne strane možda je ne vide kao dovoljno "našu", no s druge upravo međunarodno zaleđe nekima zvuči kao preporuka i odmak od onoga što se stereotipno smatra hrvatskim filmom.

Iduća po gledanosti dugo je očekivana "Zbornica" Sonje Tarokić, još jedne dugometražne debitantice, ali i miljenice zagrebačkih festivalskih krugova. Kinodistribucija njezina izvanrednog filma prelazi i u 2022. godinu pa očekujemo da će ukupni broj biti i veći od do sada ostvarenih 6254 gledatelja. Trenutačno ga možete pogledati u multipleksima, ali i u nezavisnim kinima.

Na listi najgledanijih hrvatskih filmova u 2021. godini slijede "A bili smo vam dobri" Branka Schmidta s 4915 gledatelja i "Plavi cvijet" Zrinka Ogreste s 4599 gledatelja. Manju gledanost u 2021. ostvarili su i filmovi "Po tamburi" Stanislava Tomića, "Doba uskoka" Domagoja Burića, "Tereza 37" Danila Šerbedžije, "Zora" Dalibora Matanića te "Starac i roda" Tomislava Jelinčića.

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije