Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 188
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
ZAGREB DOX

Dokukomedija o parovima u raljama vlastita vjenčanja

'veliki4_nnn_kul_280212'
''
28.02.2012.
u 13:09

Pretpremijera filma "Veliki dan" talentiranog mladog redatelja Đure Gavrana, čija je službena premijera u petak

Domaći dokumentarist Đuro Gavran, koji je na prošlom Zagreb Doxu šarmirao publiku komedijom "Kelti", vratio se na festival s diplomskim filmom "Veliki dan", koji na humorističan način tematizira hrvatsku opsjednutost (pre)skupim vjenčanjima iz snova.

Gavranov film prati dva mlada para u jednogodišnjim pripremama za vjenčanje, koje se planira kao najsloženija vojna operacija. Jer moderno hrvatsko vjenčanje iz snova ne uključuje samo mladence, kumove i par članova obitelji nego još barem dvije stotine uzvanika, limuzinu, veliku dvoranu za gozbu s ešalonima konobara, profesionalne fotografe, tečajeve plesa, bend, baklje, egzotičnu zabavljačicu...

Svojim likovima Gavran pristupa s pažnjom izlažući apsurd njihovih postupaka, ali ne rugajući se pri tom njima samima. Pričama mladenaca željnih glamura suprotstavljene su priče ljudi koji u pozadini organiziraju vjenčanje, pokušavajući okititi crkvu u kojoj nema župnika ili tražeći šperploču koja će poslužiti umjesto izgubljenog stalka za torte. Rezultat je gorko-slatka komedija koja je osvojila publiku te dokazala talent Đure Gavrana. "Veliki dan" prikazuje se ponovno u petak i subotu. 

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije