Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 4
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Povratak

Dokukino od sada djeluje u KIC-u

Plakat filma Život u slikama
arhiva VL
09.11.2012.
u 12:18

Život u slikama – ironična, živahna i nevjerojatno duhovita 96-godišnjakinja Miriam Weissenstein uz pomoć svog unuka Bena pokušava spasiti fotografski studio i gotovo milijun negativa na kojima se nalazi izraelska povijest

Jedino zagrebačko kino za dokumentarce Dokukino u utorak 13. studenoga  u 21 sat  ponovno podiže svoje platno, ali na  novoj lokaciji, u Kulturno-informativnom centru (KIC) u Preradovićevoj 5. Na otvaranju publiku čeka izraelski film ''Život u slikama'' koji je uz niz prethodnih nagrada osvojio i posebno priznanje na 10. Zagreb Film Festivalu.

Ironična, živahna i nevjerojatno duhovita 96-godišnjakinja Miriam Weissenstein uz pomoć svog unuka Bena pokušava spasiti fotografski studio i gotovo milijun negativa na kojima se nalaze važni trenuci iz izraelske povijesti. Usprkos generacijskom jazu i mnogim sukobima, Ben i Miriam kreću na dirljivo putovanje začinjeno tisućama važnih negativa koji možda neće preživjeti pred naletom novog kapitalizma.

Organizatori nakon filma sve gledatelje zovu da ostanu na tulumu otvaranja u kafiću KIC uz glazbeni izbor poznatog domaćeg dokumentarista i manje poznatog DJ-a Andreja Korovljeva. Ulaz je slobodan. Na repertoaru Dokukina KIC-a ljubitelje dokumentaraca i ubuduće očekuje raznolik dokumentarni program. Termini rezervirani za dokumentarni program Dokukino KIC-a su utorak, subota i nedjelja.

Program možete pratiti na www.dokukino.net i na Facebook-stranici Dokukino KIC.

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije