Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 53
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
SHAKESPEARE U CENTRU

Dodjela nagrada 33. Gavelline večeri

Svečana dodjela nagrada i zatvaranje 33."Gavellinih večeri"
Foto: Zarko Basic/PIXSELL
1/8
14.12.2018.
u 23:11

Nagrada za najbolju predstavu ide u Split

Svečanom dodjelom nagrada završile su u petak, 14. prosinca, 33. Gavelline večeri. Nagrada za najbolju predstavu putuje u Split, jer stručni žiri je odlučio kako je to predstava “Kroćenje goropadnice” Williama Shakespeara HNK Split.

U svom obrazloženju žiri, između ostalog, kaže: - “Kroćenje goropadnice” hrabro je i drsko čitanje Shakespeara gdje se žensko ludilo, muška glupost i nasilje izokreću iz svojih ustaljenih odnosa. Muškarce se ismijava, sramoti, oni postaju nerazumni ridikuli, naivni romantici, monstrumi i dakako goropadnici. Sestre Katarina i Bianca, postaju punokrvne, hrabre žene u otporu, u pokušaju ostvarivanja prava na svoj život i prava na svoje odluke." te nadodali: "Predstava daje uvid u stanje svijeta danas, kritički propituje lokalni kontekst, univerzalna feministička pitanja te bilježi napredak borbe za jednakost."

Svečana dodjela nagrada i zatvaranje 33."Gavellinih večeri"
1/8

Nagradu za najbolju režiju također je splitska, dobio ju je Ivan Plazibat za režiju predstave “Kroćenje goropadnice”.

Najboljm glumcem žiri je proglasio Rakana Rushaidata za ulogu Arona u predstavi ”Tit Adronik”, Williama Shakespearea, kojeg je u Zagrebačkom kazalištu mladih režirao Igor Vuk Torbica.

Najbolja glumica 33. Gavellinih večeri Tena Nemet Brankov koja se žirija dojmila u više uloga koje tumači u predstavi “Ponovno ujedinjenje dviju Koreja”, koju je u Gavelli režirao Paolo Magelli.

Pogledajte nastup i intervju Mile Kekina za Večernji TV:

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije