Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 169
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
UZ IZLOŽBU

Dobrodošli u svijet bajki

11.10.2001.
u 00:00

Mlada akademska grafičarka i slikarica Vesna Šantak predstavila se novim slikama i skulpturama u zagrebačkoj Galeriji Studentskoga centra. Sloganom "Dobro došli u zemlju čuda" umjetnica je pozvala publiku na upoznavanje velikog galerijskog prostora koji je opremila svojim radovima tako da cjelinom podsjeća na ambijentalnu kazališnu scenografiju prepunu šarenih životinjica.

Inspirirana knjigom "Alica u zemlji čudesa" i "Iza zrcala" Lewisa Carrolla, umjetnica je stvorila bajkovit svijet slika i skulptura obojenih izrazito vedrim bojama koji može biti zanimljiv mlađima, ali i starijima. Slike, na kojima se širokim obojenim plohama akrilika na platnu formiraju likovi papige, žabe, zeca, kornjače, patke, klokana, pravi je bestijarij kukaca, guštera (gušter Bill narastao do 170 cm) i vodozemaca napravljen u trodimenzionalnom obliku (kaširani obojeni papir). U našem svijetu prepunom borbe i terora susrećemo nešto sasvim drukčije, što neopterećenima može probuditi maštu i barem ih za vrijeme razgledanja izložbe prepustiti maštanju.

Želeći spojiti slikarstvo, kiparstvo, ambijent te glazbu i pokret, umjetnica je u sklopu izložbe organizirala i plesni performance koji su izveli njezini prijatelji kostimirani u likove iz bajke.

D. Jendrić

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije