Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 11
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Novi album

Dobra ideja kompilacije “novih” izvođača, ali osrednji rezultat

Naslovnica albuma
Foto: Arhiva VL
09.12.2013.
u 14:00

Umjesto pravog uredničkog sondiranja scene, kandidate za kompilaciju tražilo se natječajem, a to je uvijek upitan način da se dođe do najboljih

Objavljivanje albuma “novih” izvođača “Tragovi - indie kompilacija” izaziva ovih dana dosta pozornosti: na izdavanje “indie” kompilacije odlučila se Croatia Records, koja je posljednjih desetljeća odustala od traženja novih izvođača usredotočivši se na eksploataciju bogate arhive (usput, ostala nam je dužna box set Filma), a još nam je u sjećanju kako je dobro završilo kad je ista tvrtka (doduše, stara garda Jugotona) prethodni put krenula u objavljivanje albuma novih snaga na “Paket aranžmanu”.

Potez je vrijedan pohvala, a rezultat osrednji. Umjesto pravog uredničkog sondiranja scene, kandidate za kompilaciju tražilo se natječajem, a to je uvijek upitan način da se dođe do najboljih. No, nije upitno tko je najbolji na albumu. Mlada kantautorica Sabina Herman (Queen of Sabe), po čijoj je pjesmi “Tragovi” nazvan cijeli album, djeluje spremno za vlastiti album, Ante Perković s “Rokenrol snovima” predstavlja dobar (arhitektonski) studijski rad, Olovni ples s “Tangom” poručuje da i mi svog Goribora za utrku imamo, a simpatična je i nevinost Zvonimira Varge koji izjavljuje ljubav stvarnoj udanoj ženi (“Zora Bjelousov”). Nakon ovog albuma neće uslijediti veliki prasak, ali ako je početak nekog trenda dobro ga je imati.

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije