Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 1
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Likovna umjetnost

Do 10. lipnja mogu se prijaviti radovi za Henkelovu nagradu

Nina Kurtela
Arhiv Henkel ArtAward
07.06.2011.
u 22:50

Tu nagradu deseti put dodijelit će tvrtka Henkel u suradnji s bečkim muzejom MUMOK i institucijom KulturKontakt Austria.

Natječaj za likovnu nagradu Henkel ArtAward otvoren je samo do 10. lipnja 2011. godine. Do tog datuma mladi hrvatski likovnjaci čije godine ne prelaze brojku 40 mogu poslati svoja najbolja djela s područja slikarstva, crtanja, fotografije, videa i instalacija. Radovi se mogu poslati poštom na adresu Henkel Croatia d.o.o., Budmanijeva 1, 10000 Zagreb s naznakom „Za Henkel Art.Award. 2011“ . Uz svoje radove, umjetnici trebaju poslati i životopis na engleskom ili njemačkom te opis rada. Poštom mogu poslati pet do deset reprodukcija radova koji ne smiju biti stariji od 2008. godine.  

Tu umjetničku nagradu za istočnu Europu organizira tvrtka Henkel u suradnji s bečkim muzejom MUMOK i institucijom KulturKontakt Austria.

Već deseti put Henkel CEE (Srednja i istočna Europa) objavljuje poziv za sudjelovanje u natječaju Henkel Art.Award. za regiju Srednje i istočne Europe. Umjetnička nagrada s glavnom nagradom od 7.000 eura osmišljena je kako bi potaknula interes i sudjelovanje umjetnika iz 23 zemlje u regiji. Na temelju suradnje s muzejom MUMOK, Henkel Art.Award. 2011. ne samo da pobjedniku osigurava organizaciju izložbe u svojoj rodnoj zemlji, nego i individualnu prezentaciju u MUMOK-u u Beču.

U isto vrijeme, talentirani mladi austrijski umjetnici mogu poslati svoje radove i za natječaj Youth Artist's Prize Austrija gdje mogu osvojiti novčanu nagradu u iznosu od 2.000 eura. Osim toga, u suradnji sa svojim dugogodišnjim partnerom KulturKontakt Austria, Henkel CEE ponovo dodjeljuje i treću nagradu, odnosno stipendiju u vrijednosti od 2.000 eura za mlade umjetnike iz Srednje i istočne Europe. Dobitnik nagrade bit će odabran među sudionicima programa Artists-in-Residence u organizaciji KulturKontakt Austria. Ovu je nagradu 2010. godine osvojila mlada umjetnica Nina Kurtela iz Hrvatske.

 

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije