Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 182
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
lado

Đurđevečke fele pokazale su orkestar u punom sjaju

PXL_121120_1708
PIXSELL
21.11.2012.
u 15:38

Makar je izuzetan glazbenik, skladatelj, aranžer i producent, a potpisao je neke od najslavnijih koreografija

Bez Marijana Makara hrvatska folklorna koreografija danas bi izgledala potpuno drukčije. Taj svestrani glazbenik, izuzetni gitarist i što se klasike, ali i zabavne glazbe tiče, aranžer, skladatelj, jazzer, pedagog i producent glazbeno je potpisao neke od najslavnijih hrvatskih koreografija, pa i Ivančanove “Podravske svate”, ali i “Zagorske drmešare”, “Na Baniji bubanj vije”... Zato ne začuđuje da je državni ansambl Lado Makaru odao počast na godišnjem koncertu u Lisinskom na kojem su, što se glazbe tiče, izvodili samo Makara, koji s Ladom surađuje šest desetljeća. I pokazali da su njegove obrade izuzetno zahtjevne, i to čak i za profesionalce, ali i te kako inspirativne. Osobito se to odnosi na vokalne zapise kao u izvrsno izvedenim pjesmama iz Bosanske Posavine “Pletenice sitno sapletena”, ali i na uvođenje bandista u koreografiju Ivana Ivančana mlađeg “Med Murom i Dravom”. A status vrhunskog skladatelja za tradicijski orkestar Makar je ponovno dokazao i praizvedbom razigrane skladbe “Đurđevečke fele”, koja je pokazala orkestar Lada u punom sjaju i odala počast Đurđevcu, koji je ovih dana uz Pakoštane najspominjanije mjesto u Hrvatskoj.

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije