Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 55
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Zagrebačka katedrala

Djevojke iz LeZbora u katedrali podržale Pussy Riot!

LeZBor u Katedrali
arhiva
17.08.2012.
u 15:47

Transparentima "Sloboda za Pussy Riot" napisanima na latinici i ćirilici poslale su poruku o odluci sutkinje Marine Sirove koja je presudu obrazložila "teškim kršenjem društvenog reda"

Netom nakon što je moskovski sud trojac Jekaterinu Samucevič, Mariju Aljokinu i Nadeždu Tolokonikovu, poznate i kao dio feminističko-pankerske aktivističke skupine Pussy Riot, proglasio krivima za “huliganizam motiviran vjerskom mržnjom” u petak, podržale su ih domaće aktivistice okupljene u LeZbor i to prigodno – u zagrebačkoj katedrali. 

Transparentima "Sloboda za Pussy Riot" napisanima na latinici i ćirilici poslale su poruku o odluci sutkinje Marine Sirove koja je presudu obrazložila "teškim kršenjem društvenog reda" kojim su pokazale potpuni nedostatak poštovanja prema osjećajima vjernika Ruske pravoslavne crkve nakon što su djevojke u veljači izvele akciju - punk molitvu na oltaru crkve Krista Spasitelja u Moskvi, otpjevavši stihove pjesme “Holly Shit”: “Sveta mati, Blažena Djevice, izbavi nas od Putina”.

Djevojke se akcijama bore protiv autokrata Vladimira Putina, a ujedno prozivaju i Rusku pravoslavnu crkvu koja mu zdušno čuva leđa. Tužiteljstvo je tražilo trogodišnju zatvorsku kaznu, a sud je presudio dvije.

Komentara 33

MA
Machak
20:26 17.08.2012.

A gdje su bile kad je domaći kler podržavao HDZ? Lako je sad protestirati....btw slažem se sa većinom da je ovo jad i bijeda.

KV
kvatrić
17:31 17.08.2012.

Zašto baš u katoličkoj katedrali? Zašto nisu išle u pravoslavnu crkvu, džamiju ili u židovsku općinu?

KE
keyser
17:05 17.08.2012.

Primitive balkanuše. Ne može ih se drugačije opisati.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije