Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 2
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Pobuna pisaca

Dječji pisci tražit će plaćanje svih svojih tekstova u udžbenicima

silvija šesto
anto magzan/pixell
11.01.2013.
u 12:30

Silvija Šesto nova je predsjednica Hrvatskog društva književnika za djecu i mlade. Udruga će od ministra Željka Jovanovića tražiti pravilnik po kojem bi im nakladnici udžbenika plaćali sve u udžbenike uvrštene tekstove.

Silvija Šesto jednoglasno je izabrana za novu predsjednicu Hrvatskog društva književnika za djecu i mlade. Među prvim novim zadacima društva koje ima stotinjak članova je pisanje pisma ministru znanosti, obrazovanja i športa Željka Jovanovića. Od ministra će se tražiti pravilnik prema kojem izdavači udžbenika više neće moći objavljivati udžbenike, a da prije toga ne obeštete pisce čiji se tekstovi objavljuju u njima. Dosadašnji predsjednik društva Želimir Hercigonja rekao je da je nakladnicima koji su ga oštetili poslao opomene pred tužbu, na koje su oni promptno reagirali i obeštetili ga, što toplo sugerira i svim onim književnicima koji su oštećeni. Nova predsjednica najavila je i čitav niz novih aktivnosti društva, koje je lani za projekte dobilo tek 15.000 kuna od Ministarstva kulture. Društvo će se baviti i nakladničkom djelatnošću, ali i natječajem za prvu knjigu, kao što će dio djelatnosti preseliti na internet za što će uskoro aktivirati atraktivnu web-stranicu. Ustanovit će se i program Desetka lajk u suradnji s Lanom Bitenc koji će lektirne pisce pretočiti u dramska djela. Hrvatsko društvo književnika za djecu i mlade već se duže vrijeme pokušava riješiti neprikladnog prostora koji im je iznajmio grad Zagreb, pa će privremena adresa društva biti u šarmantnom klubu O'grada. 

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije