Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 4
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Hrvatski Anderson

Djeca utrčala u čaroban svijet bajki Ivane Brlić Mažuranić

'kultura-17.04.11-slavonski brod - manifestacija u svijetu bajki ivane brlic mazuranic, glazbeno scenska carolija na glavnom gradskom trgu, trgu ivane brlic mazuranic u kojoj je sudjelovalo vise od st
'Ivica Galovic/PIXSELL'
17.04.2011.
u 15:48

Već na početku manifestacije gledatelji su mogli vidjeti i premijeru izvrsne glazbeno-scenske čarolije "Potjeh"

Tradicionalne dječje svečanosti "U svijetu bajki Ivane Brlić – Mažuranić", koje se pod pokroviteljstvom predsjednika Ive Josipovića po četrdeseti put održavaju u Slavonskom Brodu, otvorene su predstavom "Čarobno drvo djeda Neumijke" Dramske družine "Guliver" brodske OŠ Bogoslava Šuleka. Polažući vjenčić cvjetova pred spomenikom "hrvatskom Andersenu", djeca su se prisjetila kako velika hrvatska spisateljica već više od sedam desetljeća nije s nama. Ipak, njezina ostavština i danas živi i razbuđuje maštu mališana. Zamjenica gradonačelnika Ilijana Vrbat - Pejić predala je ključeve grada mališanima koji će ih posjedovati sve do četvrtka, 20. travnja, a potom je podignuta i zastava svečanosti.

- Suvišno je govoriti koliki je značaj Ivane Brlić – Mažuranić za Slavonski Brod. Njezino je djelo dio svjetske književne baštine. Možda su djeca najbolji način da iznjedrimo bolji i pravedniji svijet u kojemu će vladati zakoni ljubavi, upravo kako je to Ivana htjela – kazala je Ilijana Vrbat – Pejić.

Već na početku manifestacije gledatelji su mogli vidjeti i premijeru izvrsne glazbeno-scenske čarolije "Potjeh", u čijoj je izvedbi sudjelovalo 40, a u mukotrpnim višemjesečnim pripremama još 150 dječaka i djevojčica.

- Predstava je rađena na podlozi Ivanine bajke "Kako je Potjeh tražio istinu", uz motive tradicijskih običaja, a uokviren suvremenošću. Od prethodnih glazbeno-scenskih čarolija razlikuje se po tome što je gotovo u cijelosti plod kreativnog razmišljanja i stvaranja djece sudionika kazališne radionice – istaknula je redateljica Dubravka Zrnčić – Kulenović.

Organizatori najavljuju desetke raznovrsnih sadržaja za najmlađe, od igraonica i radionica preko izložbi i promocija do kazališnih predstava i projekcija filmova. U programima će, kao i prethodnih godina, sudjelovati više stotina djece, a pratit će ih nekoliko tisuća iz cijele Hrvatske.

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije