Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 2
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Kožarićev atelje

Dizajnerska kolekcija inspirirana Ateljeom Kožarić

Laborato
arhiv MSU
30.06.2011.
u 01:15

Dizajnerska kolekcija inspirirana Ateljeom Kožarić bit će predstavljena u muzejskom dućanu 30. lipnja u 16 sati

S izjavom Ivana Kožarića: „Moj atelje je laboratorij za oživljavanje“ složili su se i dizajneri studija Laboratorium, koji su ideje za najnoviju kolekciju pronašli upravo u Kožarićevu ateljeu, tom plodnom rasadištu ideja, koji danas čini sastavni dio stalnog postava Muzeja suvremene umjetnosti. Upravo je MSU u posljednje vrijeme širom otvorio svoja vrata dizajnerima. A najnovija kolekcija inspirirana Ateljeom Kožarić, koji je od otvorenja MSU postao integralni dio muzejskoga postava, bit će predstavljena u muzejskom dućanu 30. lipnja 2011. u 16 sati.

Osim prodajnih predmeta uobičajenih u muzejskoj ponudi, poput razglednica, magneta i platnenih torbi, Laboratorium je, slijedeći Kožarićevu zaigranu slobodu stvaranja, nekonvencionalnu uporabu materijala, sklonost reciklaži, jednostavnosti i duhovitosti, predložio slobodnu reinterpretaciju Kožarićevih motiva u odjevnim predmetima, kuhinjskom priboru, dječjim igračkama.... Za sada je još uvijek riječ o prototipovima koje će studio u suradnji s muzejskim kustosima razvijati u budućnosti, ne samo s namjerom inventivnijeg osmišljavanja muzejske suvenirske ponude, nego prije svega s edukativnim pobudama upoznavanja domaće i strane publike sa stvaralaštvom ovog velikog umjetnika i njegove neiscrpne kreativnosti.

Radno vrijeme izložbenoga prostora i muzejskoga dućana MSU je od utorka do nedjelje od 11–18 sati, subotom od 11–20 sati, dok je ponedjeljkom i praznicima muzej zatvoren. Webshop: http://msu.shoppingcentar.com.hr/.

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije