Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 1
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Teatar

"Disleksija" autorice i režiserke Irene Čurik na sceni &TD-a

disleksija &TD
arhiva VL
31.05.2010.
u 13:50

Glavne uloge u priči o problemima komunikacije sa svijetom koji okružuje likove tumače Lana Barić, Csilla Barath Bastaić, Nikša Butijer i Tvrtko Jurić.

Predstava Disleksija, čiji tekst i režiju potpisuje dramaturginja, kazališna, filmska i radijska autorica Irena Čurik, vraća se na scenu &TD-a. Možete je pogledati 2. lipnja u 20 sati u polukružnoj dvorani Teatra &TD. Glavne uloge tumače Lana Barić, Csilla Barath Bastaić, Nikša Butijer i  Tvrtko Jurić.

Pojam disleksije autorica koristi kao metaforu za problem komunikacije i interakcije subjekta sa suvremenom stvarnošću koja ga okružuje i proizvodi. Disleksičan je svaki onaj prostor pokušaja interakcije sa svijetom oko sebe.  Svi se likovi pritom trude samodefinirati, reflektirajući svoju poziciju u ''disleksičnom'' svijetu i pokušavajući pritom shvatiti jesu li oni disleksični ili je svijet disleksičan.

Moja besjeda je balada potlačenog ega, moja disleksija je zvuk ljetne terase za utjehu bluesu propuštenih prilika. Melankolija je samoreplicirajuća struktura koja neprestano generira otuđenje na koje se potom žali. Ja sam jadni dislocirani i dezorijentirani modernist zaglavljen u postmodernom svijetu, poručuje autorica.

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije