Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 188
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
INMUSIC FESTIVAL

Diskobajagi, DJ Studen i silent party u noćnom programu

INMUSIC
Matija Habljak/Pixsell
12.06.2011.
u 23:06

Ljubitelji elektroničke glazbe i ove će godine moći uživati u silent partyju na kojem će istovremeno nastupati po tri DJ-a, a publika će na slušalicama u svakom trenutku moći birati kojeg od izvođača želi slušati.

T-Mobile INmusic festival koji će se 21. i 22. lipnja održati na zagrebačkom Otoku hrvatske mladeži na Jarunu, uz brojne strane i domaće izvođače na pozornicama, obilovat će i raznovrsnim noćnim DJ programom na čijem su popisu Diskobajagi, DJ-i Silent Partya te DJ Studen.

DJ/VJ dvojac Diskobajagi poznati su kao vrsni party makeri koji će zažariti atmosferu miksevima pjesama Deep Purplea, Katy Perry, Justina Timberlakea, Plavog orkestra, Fatboy Slima, Rage Against The Machinea, Faith No More, Radioheada i mnogih drugih. Osnovani su 2008. godine, a riječ je o članovima Dubioze Kolektiva  (Brano Jakubović i Vedran Mujagić). Njihov live performans kombinacija je miksanja, sempliranja i re-editiranja video spotova, filmova i glazbe, kojim pomiču granice uobičajenog pristupa DJingu i VJingu. Dosad su objavili i CD kompilaciju "Operacija Diskobajagi", izdanu 2009. na kojoj se mogu čuti remiksevi poznatih bosanskohercegovačkih bendova: Letu štuke, Dubioza kolektiv, Skroz, Dbau, Starke, Sikter i KZU ole ole & PZU oje oje.

Studen je DJ s dugogodišnjim stažom na Radiju 101 (emisije Van struje, Baci oko, Longplay, Soundpark itd.) i redoviti gost T-Mobile INmusic festivala, a inače ga se  može pronaći za miks pultovima na raznim gradskim lokacijama, a ponajviše u kultnom zagrebačkom klubu GK Jabuka.

Ljubitelji elektroničke glazbe i ove će godine moći uživati u plesnim ritmovima još jednog Silent partyja na kojem će istovremeno nastupati po tri DJ-a, svaki u svojoj boji (plava, crvena i zelena). Publika će na slušalicama u svakom trenutku moći birati kojeg od izvođača želi slušati, a raznobojne lampice na slušalicama pokazat će kojeg DJ-a i koji kanal im je najbolji, omogućujući DJ-ima uvid u prihvaćenost vlastite izvedbe. Ovakva vrsta partyja omogućit će istovremeni nastup čak tri izvođača na tri kanala. Silent party predstavlja inovativan i sve popularniji koncept baziran na slušanju glazbe putem bežičnih slušalica na tri kanala, omogućujući jedinstven glazbeni doživljaj uz neprekidnu komunikaciju DJ-eva i publike tijekom cijelog nastupa.

 

Komentara 1

DI
DinoB
01:04 23.06.2011.

Organizatori ovog festivala misle da smo svi mi blesavi... Osim sto su ove godine ponovo pozvali velike plagijatore iz Sarajeva, Dubiozu Kolektiv, da nas maltretiraju svojim pokradenim pjesmama, sada na mala vrata uvode i dvojac Diskobajagi, koji su takodjer dva glavna clana Dubioze Mujagic i Jakubovic. Kakav to deal imaju organizatori sa ovom ekipom to ce se valjda otkriti, ali sam siguran da u Hrvatskoj imamo barem 5 boljih bendova koji sviraju istu vrstu mjuze kao Dubioza. A da o DJ-evima ne govorim. Jebali vas oni!

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije