Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 177
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
ISKORISTITE PRILIKU!

Dijelimo ulaznice za vrhunsku Češku predstavu „Na čijoj strani“

Na čijoj strani
Foto: Promo
1/10
12.06.2018.
u 17:04

Ovog četvrtka u 20 sati pogledajte gostovanje Gradskog kazališta ABC Rokoko iz Praga u kontekstu Europskog kazališta u ZKM-u.

Redatelj: Petr Svojtka
Roman Ronalda Harwooda, inspiriran je stvarnom pričom Wilhelma Furtwänglera, dirigenta Berlinske filharmonije, i postavlja pitanja o statusu umjetnosti i umjetnika u totalitarnom društvu. Komad je vrlo uzbudljiv i dramatičan i odražava mnogo onoga što su ljudi prošli kroz Njemačku nakon Drugog svjetskog rata i kako su se uspjeli nositi s tim vremenom. Drama se odigrava ubrzo nakon Drugog svjetskog rata u Berlinu i riječ je o procesu denacifikacije, čišćenja njemačkog društva.

Foto: Promo

Pratimo sukob američkog istražitelja, časnika Stevea Arnolda koji ima zadatak otkriti velike nacističke ribe - i jednog od vodećih dirigenata tog vremena, Wilhelma Furtwänglera, priznatog genijalnog umjetnika optuženog za aktivno sudjelovanje u nacističkoj vladi. Furtwängler je rangiran Hitlerovom miljenikom i obožavateljem u poslijeratnom vremenu, što pokušava pobiti, dok je američki istražitelj, časnik Arnold, čovjek koji nema pojma o glazbi, ali je kao vojnik pri oslobađanju zatvorenika iz koncentracijskih logora svjedočio vlastitim očima svim grozotama nacističkog režima.

Ništa u ovom sukobu nije jednoznačno, svako "za" ima svoje "protiv", ukratko, teško je u ovom sporu odrediti na čijoj strani je istina.

Foto: Promo

Predstava se prikazuje s titlovima na hrvatskom jeziku.

Vecernji.hr je za svoje čitatelje osigurao 2x2 ulaznice za ovu zanimljivu predstavu, a sve što trebate napraviti jest ispuniti obrazac i dvoje najbržih osvojit će po dvije ulaznice.

Nagradni natječaj traje do četvrtka, 14. lipnja 2018. godine u 11 sati, a sretne dobitnike objavit ćemo unutar tri sata od završetka natječaja.

Sretni dobitnici su:

Nika Župan, Zagreb
Valerija Hotko, Zagreb

Ključne riječi

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije