Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 144
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Izložba

Desetljeće Nikole Koydla u Muzeju za umjetnost i obrt

izložba, Nikola Koydl, MUO
arhiva VL
17.01.2012.
u 13:48

Radovi se svim karakteristikama svrstavaju u poznatu osebujnu autorsku poetiku hermetične piktografije, potvrđujući Koydla kao odvažnoga kolorista i analitičnog metodičara

Ususret ovogodišnjoj Noći muzeja brojni muzeji otvaraju nove izložbe ne bi li privukli posjetitelje i oborili prošlogodišnji rekord. Tako MUO u četvrtak 19. siječnja otvara izložbu Nikole Koydla “Slike i objekti” na kojoj autor predstavlja 37 slika i 17 objekata.

Izložit će se radovi nastali u prošlom desetljeću koji se svim karakteristikama svrstavaju u poznatu osebujnu autorsku poetiku hermetične piktografije, potvrđujući Koydla kao odvažnoga kolorista i analitičnog metodičara. Zasebna su skupina slikarske vizualizacije objekata, čije formalno upotpunjenje predstavljaju objekti, točnije linearne skulpture. Kustos je izložbe Miroslav Gašparović, ravnatelj Muzeja za umjetnost i obrt.

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije