Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 52
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Održan koncert u Dom
Povratak na članak

“Deep Purple”nisu puno dimili, ali nisu bili baš ni voda

Dvosatni je koncert započeo s “Highway Star”, službeni je dio završio sa “Smoke On The Water”, a onda su uslijedile “Hush” i “Black Night” za bis.

Komentari 7

OB
-obrisani-
05:47 07.06.2010.

Ja sam ih gledao 2001 dok je jos Jon Lord svirao. Upravo on na orguljama me najvise impresioniro uzivo i drug Gilan.

VL
PA
pacuha
10:16 06.06.2010.

Definitivno najbolji hard rock band. I s toliko godina na leđima sviraju predano i žestoko, baš kao da su jučer počeli.. Sjajan koncert. Usprkos \"bezobraznoj\" cijeni ulaznica jako puno ljudi je došlo vidjeti rock legende..

VL
OB
-obrisani-
11:29 06.06.2010.

Nažalost nisam bio na koncertu, ali sam bio u Splitu u studenom 2008-e. Ako su bili kao i u Splitu, skidam kapu. Deep Purple bez Blackmorea nije isto, ali su svejedno vrhunski band kojemu mnogi razvikani nisu do koljena.

VL
OB
-obrisani-
15:31 06.06.2010.

Slozio bi se sa ovim dole da Blackmore fali. Ja ih neznam po imenima al solo gitarista nije dobar ko onaj originalni. Gilanov glas je mocan kao prije 30 godina.

VL
OB
-obrisani-
00:50 06.06.2010.

Za mene najveci bend svih vremena.

VL
MO
Morkin
14:42 06.06.2010.

Bio sam na koncertu u ZG-u prije 5-6 godina, u sklopu \"Bananas\" turneje, kad su im Pišta i njegov Hard - Time bili predgrupa, a karte duplo jeftinije no danas. Budući nema smisla biti na koncertu ako nisi u prvim redovima (onda isti mogu gledati i doma), progurao sam se naprijed i uspio ostati u krkljancu i vrućini 2+sata. Pred kraj koncerta, kad su počeli svirati \"Lazy\",neki lik, oko 55 godina, odjednom se na silu progurao do prvih redova (tko je bio u nabijenoj masi zna kakva je to muka), vitlajući nekakvim šalom i pjevajući iz petnih žila. Čak je neuspješno pokušao skočiti na gomilu. Nadam se da je prije popio svoje pilule za tlak i šećer.

VL
OB
-obrisani-
21:32 06.06.2010.

Inače, od originalne postave, nedostaje još i klavijaturist Jon Lord. Umjesto njega svira Don Airey koji je zanat pekao svirajući u Rainbowu zajedno s Ritchiem Blackmorom i Roger Gloverom koji su Rainbow osnovali nakon raspada Deep Purplea. U Rainbowu see izmijenilo nekoliko pjevača, a najbolji i najjači vokal je svakako bio Ronnie James Dio (poslije je išao u Black Sabath,a umro je prije nekoliko dana). Taj raspad D.P. je uslijedio - nakon koncerta u Zagrebu!!!!! Ian Gillan je osnovao istoimeni band još prije. David Coverdale koji je došao nakon njega u Deep Purple osnovao je Whitesnake. Coverdale je u D.P unio jednu drugačiju boju, Mistreated, Burn, Soldier of fortune. Iapk držim da je vrhunac Deep Purplea koncertni album Made in Japan. Lazy, Child in Time, ili Higway Star, to je wooow! 1984-e D.P. ponovo su se okupili u originalnoj postavi s Gillanom. Snimili su album Perfect Strangers na kojem je Blackmore već bio izliječen od petominutnih solaža. Moj najdraži band djetinjstva,mladosti i sad. Što se toga tiče, nisam odrastao. Pozdrav svim poklonicima Deep Purplea!!!

VL
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.