Večernji List - najnovije vijesti iz Hrvatske, svijeta, sporta, showbiza i lifestyle
Naslovnica Kultura Glazba

David Garrett spreman je za “eksplozivan” nastup u Areni

Njemački violinist trenutačno je u Rusiji u sklopu svoje "Explosive live" turneje, a ovu subotu, 13. listopada dolazi u zagrebačku Arenu.
09. listopada 2018. u 13:03 800 prikaza
David Garrett
Foto: Promo
Pogledajte galeriju 1/3

Ima 38 godina, a na sceni je impresivnih 27, violinu je počeo svirati s četiri, već s 10 nastupao je s Hamburškom filharmonijom, a s 13 je postao najmlađi solist koji je potpisao ekskluzivni ugovor s prestižnom diskografskom kućom Deutsche Grammophonom. Ovo "čudo od djeteta" jedan je od najpriznatijih crossover violinista suvremenog doba, a ovu subotu, 13. listopada nastupit će u zagrebačkoj Areni. David Garrett u Zagreb dolazi u organizaciji Star produkcije u sklopu svoje megauspješne turneje "Explosive live".

- Drago nam je što smo Davida doveli u Hrvatsku i ne sumnjamo da će domaća publika uživati u njegovu spektakularnom nastupu - rekao je direktor Star produkcije Alen Ključe. 

David Garrett | Autor : PROMO Foto: PROMO

Garrett je oduvijek znao da se želi baviti glazbom, a kako bi uspio već sa 17 godina odselio se od roditelja i otišao u London gdje je upisao Kraljevski glazbeni koledž, koji ubrzo nastupa zbog odlaska u New York. Ondje upisuje prestižnu glazbenu školu Juilliard. Da je poseban, prvenstveno zbog tehnike sviranja violine, potvrdio je u samom startu kao jedan od najboljih studenata. 

No put do uspjeha bio je trnovit pa je David za školarinu zarađivao radeći kao model, bibliotekar i ulični svirač. 

Prekretnica u karijeri dogodila mu se s trećim albumom ''Encore“, koji je objavio za europsko tržište 2008. godine kako bi se približio mlađoj publici. Na njemu se našla šarolika ekipa od Bacha i Puccinija do AC/DC-a i Michaela Jacksona, a 2010. snimio je album na kojem je najveće hitove Metallice, Aerosmitha, Guns n' Rosesa….odsvirao u klasičnoj verziji. Kombiniranje klasike s drugim glazbenim žanrovima lasniralo ga je u sam vrh, stoga i ne čudi podatak da je u četvrt stoljeća karijere održao više od 1500 koncerata. 

David Garrett | Autor : PROMO Foto: PROMO

Garrett, koji izgledom podsjeća na Kurta Cobaina, a zahvaljujući talentu i virtuoznosti nosi nadimak ''vražji violinist“, poznat je po tome da mu koncerti više izgledaju kao rock spektakl nego onaj klasične glazbe. Zašto je jedan od najboljih na svijetu pokazat će i na zagrebačkom koncertu 13. listopada, a ulaznice za njegov nastup u Areni Zagreb možete kupiti u sustavu i na svim prodajnim mjestima Eventima.

Ivo Žinić
Politički kraj još jednog HDZ-ovca
Žinić gubi kuću koju mu je ‘darovala’ država?
HUB
Napravite prvi korak
Financijske poteškoće moguće je riješiti