Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 2
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
POŽURITE SE!

Darujemo ulaznice za ZagrebDox!

ZagrebDox
Foto: Promo
1/3
23.02.2018.
u 14:14

Izaberite jedan od deset probranih filmova!

Volite filmove, kino i teme koje nisu mainstream? Ljubitelj ste kvalitetnog sadržaja i želite biti informirani? Ako ste se prepoznali u ovome, morate posjetiti ZagrebDox!

14. izdanje međunarodnog festivala dokumentarnog filma ZagrebDox počinje 25. veljače i traje do 4. ožujka ove godine. Na festivalu će biti prikazano više od 130 različitih filmova, što je svojevrsni presjek najkvalitetnije suvremene dokumentarne produkcije širokog raspona tema koje reflektiraju stanje suvremenog društva.

Upravo zbog toga, za vas smo odabrali deset zanimljivih naslova, a vi izaberite koji želite gledati!

PONEDJELJAK, 26.2.
Princ Nothingwooda
Upoznajte Shaheena, velikog ljubitelja filma koji više od trideset godina neumorno snima filmove najniže kategorije u zemlji u kojoj traje rat.

Beuys
Dokumentarac prikazuje život konceptualnog umjetnika, aktivista, revolucionara, jednog od najkontroverznijih umjetnika i najvećih vizionara svog vremena Josepha Beuysa.

UTORAK, 27.2.
Zarobljena žena
Film razotkriva šokantnu pojavu modernog ropstva u suvremenom društvu u srcu Europe i progovara o protagonistici koja već više od desetljeća živi kao zarobljenica jedne mađarske obitelji.

Princ i dibuk
Filmsko putovanje u potrazi za Michałom Waszyńskim, misterioznim poljskim redateljem i utjecajnom figurom europske filmske scene.

SRIJEDA, 28.2.
Big Time
"Big Time" donosi priču o Bjarkeu Ingelsu, jednom od najcjenjenijih suvremenih mladih arhitekata, kojeg je časopis Time proglasio jednim od sto najutjecajnijih ljudi na svijetu.

ČETVRTAK, 1.3.
Neizrecivo + Neoprošteni
Složen i intenzivan susret s nekoliko takozvanih britanskih ekstremista, a istovremeno je precizna meditacija o prirodi slobode govora.
Ratni zločinac mora se suočiti sa svojim žrtvama, ljudima kojima je naudio prije 25 godina, tijekom rata u bivšoj Jugoslaviji.

PETAK, 2.3.
Sretna zima
Svi čekaju noć 15. kolovoza kad će zaigrati glavnu ulogu u ljetnom sajmu taštine i nastaviti se pretvarati da gospodarska kriza ne postoji.

Stranac
Amanda upoznaje Caspera na Facebooku. Ubrzo započinju zajednički život, ali tada se u njegovoj priči pojavljuju pukotine.

SUBOTA, 3.3.
Zemlja majki
"Zemlja majki" vodi nas u srce najprometnijeg rodilišta na svijetu u jednoj od najsiromašnijih i najmnogoljudnijih zemalja na svijetu, na Filipine.

Dina
Dina i Scott odrastali su kao drukčiji u svijetu koji ne cijeni njihova iskustva. Ludo su se zaljubili, ali zajednički život predstavlja im novi izazov.

Večernji list za svoje je čitatelje osigurao ulaznice za deset probranih filmova, a sve što trebate napraviti jest ispuniti obrazac i najbrži osvajaju po dvije ulaznice.

Sretne dobitnike objavit ćemo u ponedjeljak, 26. veljače 2018.

Sretni dobitnici su:

1. Princ Nothingwooda, Tomislav Marić
2. Beuys, Maja Napijalo
3. Zarobljena žena, Marko Banoža
4. Princ i dibuk, Josipa Sivrić
5. Big Time, Marina Jerbić
6. Neizrecivo + Neoprošteni, Tomislav Tolić
7. Sretna zima, Jasmina Kenda
8. Stranac, Zvonimir Matošević
9. Zemlja majki, Marija Marić-Bajić
10. Dina, Sara Jurinčić

Ključne riječi

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije