Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 1
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
POŽURITE SE!

Darujemo ulaznice za predstavu „Ljubavni slučaj Fahrije P.“

Ljubavni slučaj Fahrije P.
Foto: Damir Žižić
05.06.2018.
u 15:38

Predstava se održava u sklopu 42. dana satire Fadila Hadžića 6. lipnja 2018. godine u 20 sati u kazalištu Teatar & TD.

Kazališnu adaptaciju tabli iz tri stripa Željka Zorice Šiša, iz 1984., animira autorski tim umjetnika vezanih ekstremno labavim vezama: žanrovskim, estetičkim, generacijskim.

Grupa istodobno istražuje i reanimira kreativni arhiv i umjetnost samodokumentacije nedavno preminuloga multimedijalnog umjetnika, nekadašnjeg člana Kugla Glumišta, osnivača nekoliko nezavisnih kazališnih skupina, pisca autobiografije u 3. licu (dr. Zabludovsky), autora jestivih instalacija i kontroliranih hepeninga Željka Zorice Šiša.

"Zorica besramno upotrebljava vjeru u žanrovskim obrascima. Oponašajući žanr, Zorica ga ukida stvarajući autorsku poetiku." (Zoran Đukanović). Igru stereotipa i individue kolektiv nastavlja u poetici travestije i estetici pamćenja i prisjećanja na šum svemirskog pištolja ZZOT – koji je "ispaljen" 1984. godine. Strip-travestije – Ljubavni slučaj Fahrije Pešić, Mumije, Ed Killer Hed, crazy film Kupus vidovnjak, Institut dr. Zabludovsky – raslojava se u kabinet čuda. Mumije, unatoč sebi, pjevaju i plešu.

Dođite na predstavu, kako bi Ed Killer Hed rekao, da vidite kad već gledate: ljubavni slučaj s kobnim završetkom, crnu kroniku i tuču u Münchenu 1984., priču djevojke Vere Zarat koja uljepšava posljednje trenutke zatvorenicima osuđenima na smrt, da bi ona osobno pritisnula dugme kojim će biti sprženi... da vidite kako Ed Killer Hed ispaljuje kuglu u svoju glavu i tako ostvaruje dijalog čovjeka s nevidljivim, da uhvatite na djelu kradljivce snova i misli!

Vecernji.hr nudi vam priliku da pogledate ovu zanimljivu predstavu, a sve što trebate napraviti jest ostaviti podatke i najbržih petero osvojit će po dvije ulaznice!

Natječaj traje do srijede 6. lipnja u 11 sati, a sretne dobitnike objavit ćemo unutar dva sata od završetka natječaja.

Sretni dobitnici su:

Ljiljana Stanić, Zagreb
Kata Blazevic, Zagreb
Jadranka Slijepčevič, Zagreb
Marina Poljaković, Zagreb
Zlatko Ljubić, Zagreb

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije