Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 4
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Za sve knjigoljupce!

Darujemo 5 sjajnih naslova u suradnji s inicijativom ‘Dobra knjiga u dobrom društvu’

Dobra knjiga u dobrom društvu
15.03.2023.
u 11:12

Odgovorite na nagradno pitanje ‘Što za vas predstavlja čitanje?’ i osvojite jednu od pet poznatih knjiga.

Toliko je dobrobiti čitanja knjiga. Ali budimo iskreni: može biti izazovno motivirati se da pročitamo knjigu od 382 stranice kada umjesto toga možemo pogledati film, poslušati audioknjigu ili pogledati YouTube video sažetak.

Međutim, ako se većina vašeg dnevnog čitanja sastoji od postova na društvenim mrežama, tekstualnih poruka i naslova vijesti, propuštate puno.

Kako bi istaknuli važnost čitanja, u suradnji s inicijativom ‘Dobra knjiga u dobrom društvu’, Večernji list vam daruje jedan od pet odabranih naslova!

Projekt "Dobra knjiga u dobrom društvu" osmislila je zagrebačka izdavačka kuća TIM press. Riječ je o projektu koji ima dva važna cilja – povećanje navike čitanja građana i razvijanje kulture dijaloga, odnosno poticanje argumentiranog dijaloga o temama oko kojih se možda i ne slažemo.

Budući da kao nacija nedovoljno čitamo, ovaj je projekt nastao kao potreba da se to dodatno osvijesti i da se postignu ta dva cilja.

Izabranu literaturu kojom ćemo vas nagraditi čine: putopisna knjiga Erike Fatland "Sovjetistan", "Taj dugi mamurluk” Shauna Walkera, "Identitet" Francisa Fukuyame, "Snježni leopard" Sylvaina Tessona i Kako sam unuci objasnio kapitalizam" Jeana Zieglera.

Vi možete osvojiti jednu od njih!

Svoju knjigu možete preuzeti na završnom događanju Dobra knjiga u dobrom društvu koje će se održati u srijedu, 29. ožujka u Nacionalnoj i sveučilišnoj knjižnici u Zagrebu.

Čitaj, uči, uživaj!

Sretni dobitnici su:

Stana Erstić
Sanjica Sakić
Luka Pešić
Suzana Botica
Vlasta Horvatić-Gmaz

Čestitamo!

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije