Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 7
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Wooden Mirror

Daniel Rozin reflektirajućom skulpturom istražuje kontraste reda i kaosa

Daniel Rozin interaktivna skulptura
05.08.2014.
u 13:03

Koristio je video kameru, motore, software, mikroupravljač i drvo kako bi napravio skulpturu koja reagira tako da se pomiče brzinom dovoljnom da stvori stvaran pokret

Interaktivna skulptura "Wooden Mirror" napravljena od kvadratnih drvenih pixela koji nemaju reflektirajuću površinu, ali unatoč tomu reagiraju na objekt ili osobu koja se nalazi ispred nje, predstavlja zanimljivo istraživanje kojemu se posvetio Daniel Rozin. Koristeći video kameru, motore, software, mikroupravljač i drvo uspio je napraviti skulpturu koja reagira tako da se pomiče brzinom dovoljnom da stvori stvaran, reflektirajući pokret.

A sve to čini pomoću mehaničkih  zrcala - ona su platforma kojima autor Daniel Rozin istražuje granicu i kontraste između digitalnog i analognog svijeta, virtualnog i fizičkog iskustva te reda i kaosa. "Wooden mirror" prva je u nizu serija kojima će autor  istražiti unutarnji način rada stvaranja dojma i ljudske vizualne percepcije.  

Ovaj izložak je napravljen za putujuću izložbu "Visual Deception II: Into the Future" po Japanu koja se 9. kolovoza otvara u Tokyju u The Bankamura Muesum of Art. Traje do 15. listopada kada seli u Kobe u Hyogo Pretectural Museum of Art i traje do 28. prosinca. Skulptura će od 10. siječnja do 22. ožujka biti izložena u Nagoya City Art Mueseum u Nagoyi.

>> Umjetnik opčinjen konjima

 

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije