Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 2
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
dan knjige

Dan španjolskog jezika obilježava se u MSU

snježana pintarić
arhivska fotografija
21.04.2010.
u 09:10

Veleposlanstvo Španjolske u Hrvatskoj u suradnji s Muzejom suvremene umjetnosti u petak, 23. travnja u 12 sati obilježava Dan španjolskog jezika.

Veleposlanstvo Španjolske u Hrvatskoj u suradnji s Muzejom suvremene umjetnosti u petak, 23. travnja u 12 sati obilježava Dan španjolskog jezika. Inače, na taj je datum umro znameniti španjolski pisac Miguel de Cervantes i rodio se bard William Shakespeare pa je stoga UNESCO prije petnaest godina odlučio da se 23. travnja obilježava Svjetski dan knjige i autorskih prava. Tim simboličnim datumom odaje se počast autorima i knjigama te se nastoji potaknuti ljude na čitanje.

Na središnjoj krovnoj terasi Muzeja suvremene umjetnosti od 12 do 13 sati održat će se javno čitanje ulomaka iz Bistrog viteza Don Quijotea od Manche na hrvatskom i španjolskom jeziku. Prvo će kratak ulomak na hrvatskom pročitati mr. Snježana Pintarić, ravnateljica muzeja, a potom će se uključivati svi koji žele, uz naizmjenični slijed španjolskog izvornika i našega prijevoda.

Studenti i učenici španjolskog jezika, koji toga dana dođu u skupni posjet Muzeju, platit će ulaznice za "Zbirke u pokretu“ i za aktualnu izložbu "Par lijevih cipela“ samo deset kuna.

Usto, MSU će darovati posjetiteljima besplatno vodstvo kroz stalni postav i aktualnu izložbu.

Tim projektom, javnim čitanjem Cervantesova remek-djela, želi se u Hrvatskoj proširiti tradicija obilježavanja i Dana knjige i Dana španjolskog jezika. U zemljama španjolskog govornog područja 23. travnja odavno je tradicionalan dan na koji se najširu publiku podsjeća na užitak čitanja i poštovanje prema piscima, književnosti i knjigama uopće.

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije