Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 0
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?

'Dan kad se zemlja zaustavila' - kako izgleda remake legendarnog klasika

18.11.2008.
u 15:35

Nova verzija znanstveno-fantastičnog klasika iz 1951. o humanoidnom izvanzemaljcu Klaatuu (Keanu Reeves) koji dolazi na Zemlju u pratnji neuništivog, teško naoružanog robota noseći upozorenje svjetskim vođama da će nastavak njihove agresije dovesti do uništenja Zemlje od moćne izvanzemaljske vrste koja nas promatra izdaleka.

Dok se svjetske vlade i znanstvenici utrkuju s vremenom kako bi riješili zagonetku njegovog dolaska, Helen (Jennifer Connelly) i njezin mladi posinak nađu se upleteni u njegovu misiju – i počinju shvaćati što točno znači kada se Klaatua opisuje kao „prijatelja Zemlje“. Film je režirao Scott Derrickson (Egzorcizam Emily Rose), a od ostalih uloga treba spomenuti oskarovku Kathy Bates i Johna Cleesea.

Original je djelo legendarnog redatelja Roberta Wisea i prati priču o izvanzemaljcu (Klaatu) i njegovom moćnom robotu (Gort) koji slijeću na Zemlju uslijed hladnoratovske ere, netom nakon završetka Drugog svjetskog rata. Putnici donose važnu poruku za čovječanstvo za koju Klaatu želi da je svi predstavnici Zemlje čuju. No kako je to nešto teži zadatak no što je mislio prisiljen je upotrijebiti nešto odvažniji pristup.

Premijera filma u našim i svjetskim kinima biti će održana 12. prosinca.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije