Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 52
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
u potrazi za anti-Edipom

Damir Indoš i Tanja Vrvilo propituju anarhističke ideje

antiedip
v.l
08.10.2009.
u 15:00

"Anti-Edip: anarhija i shizofonija" naziv je novog multimedijalnog projekta kojeg će Damir Bartol Indoš i Tanja Vrvilo u petak predstaviti zagrebačkoj publici u velikoj dvorani &TD-a.

"Anti-Edip: anarhija i shizofonija" naziv je novog multimedijalnog projekta kojeg će Damir Bartol Indoš i Tanja Vrvilo u petak predstaviti zagrebačkoj publici u velikoj dvorani &TD-a.

Ova izrazito kompleksna predstava primarno se oslanja na djela francuskih filozofa Gillesa Deleuzea i Felixa Guattarija, no Indoš i Vrvilo kao inspiraciju navode dvadesetak naslova, od Homerove Ilijade do "Kratkog ljeta anarhije" H. M. Enzensbergera.

Kroz priče anarhističkih prvoboraca iz doba Španjolskoga građanskog rata, osoba koje su kasnije promovirale postanarhističke ideje, ali i otvorenih kritičara anarhizma, Indoš i Vrvilo pokušavaju pronaći put do anti-Edipa, utjelovljenja otpora edipovskim simbolima moći kao što su roditelji, društvo ili crkva.

Indoš i Vrvilo na svojem putu do oslobođenja od svih društvenih okova koriste glazbu, glavni faktor predstave, kao medij osobne anarhije.

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije