Večernji List - najnovije vijesti iz Hrvatske, svijeta, sporta, showbiza i lifestyle
Naslovnica Kultura Film

'Dala bih sve zlatne dukate ovog svijeta samo da se vrati'

– Bez sumnje je glumac kojeg ćemo se zauvijek sjećati i koji će nam zauvijek nedostajati – rekla je Perica Martinović
02. siječnja 2019. u 22:54 5 komentara 26626 prikaza
Ivo Gregurević
Foto: Almir Panjeta/Pixsell
Pogledajte galeriju 1/6

Predsjednica Hrvatskog društva dramskih umjetnika Perica Martinović s tugom je komentirala vijest da je preminuo jedan od naših najvećih glumaca Ivo Gregurević.

Ivo Gregurević Velikan hrvatskog glumišta Napustio nas je Ivo Gregurević. Ovo su mu neke od najpoznatijih uloga

– Dala bih sve zlatne dukate ovog svijeta samo da se vrati. Bez sumnje je glumac kojeg ćemo se zauvijek sjećati i koji će nam zauvijek nedostajati – rekla je Perica Martinović u Dnevniku HRT-a.

– Napustio nas je veliki čovjek i glumac. Moj veliki prijatelj i filmski partner Ivo Gregurević. Hvala mu za sve što je ostavio ljepoti filmske umjetnosti i hvala mu za svaki kadar koji smo uradili zajedno. Bog neka upokoji tvoju dobru dušu, Ivo moj plemeniti. Tvoj EMIR – napisao je Emir Hadžihafizbegović na Twitteru.

Glumica Barbara Nola na Facebooku je objavila svoju fotografiju s Gregurevićem i poručila:

– Ivo, prijatelju, učitelju, Inspiracijo, geniju, mudracu, voljeni božanstveni čovječe, doviđenja, srca su nam slomljena!

Ivo Gregurević Glumačka legenda Što je Gregurević rekao u intervjuu za VL: Ljudi me nemaju po čemu pamtiti osim po mojim ulogama

Leti Ivo, poručila je Anja Šovagović Despot...

– Golubice bijela, što si nevesela, golubice bijela što si nevesela? Kako ne bih, jadna, nevesela bila, kako ne bih, jadna, nevesela bila? Kad moj golub bijeli od mene se dijeli, kad moj golub bijeli od mene se dijeli. On sad ljubi lice druge golubice, on sad ljubi lice druge golubice. Druge golubice, moje drugarice, druge golubice, moje drugarice.... leti, Ivo! – objavila je Anja Šovagović Despot.

– Prošla je godina bila bolna, otišli su velikani. Nadala sam se da će 2019. biti sretnija. I odmah nas napušta najveći, Ivo Gregurević, dečko iz Donje Mahale – rekla je Julijana Matanović.

– Umro je najveći hrvatski glumac nakon Fabijana Šovagovića. Fabijan je umro na Novu Godinu, a Ivo dan kasnije. Proklete bile te Nove godine! – komentirao je redatelj Branko Schmidt.

Poduži osvrt objavio je Asim Ugljen, koji je naveo bitne savjete koje mu je veliki glumac dao:

– Mrtav si, ali si živ – objavila je Mirjana Majurec.

Ivo Gregurević
1 / 9
Ivo Gregurević
Neugodna situacija
Ono što je mladoženja napravio mladoj izazvalo zgražanje: 'Traži papire za razvod!'
a
Jadranom bez daha
Argonauti u sedam dana preveslali 650 kilometara hrvatske obale
  • TrvtkoKomadina01:

    Koliko dobrih rola i uspomena mogao nam je još ostaviti ostaviti taj velikan, no takve role su se davale radije jugosrpskoj gamadi, raznim šerbeđijama, tarikima, bitorajcima i sličnim ...

  • Znakovljenagrbu:

    Asim Ugljen; Nomen est omen. Psovačine namjesto Sv.Misa i Pričest za preminulu dušu. Degutantno. Bljak. No, Asim misli da je frajer..faca.

  • jocoudriga:

    Srećom pa ima nasljednike....Nevena Ciganovića ili Nives Celzijus...