Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 167
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
RAVNATELJICA ZKM-a

D. Vrgoč postala potpredsjednica Europske kazališne konvencije

DUBRAVKA VRGOČ
zkm
28.10.2009.
u 14:16

Ravnateljica Zagrebačkog kazališta mladih Dubravka Vrgoč izabrana je za potpredsjednicu Europske kazališne konvencije na glavnoj skupštini održanoj u Poznanu krajem prošlog tjedna.

Ravnateljica Zagrebačkog kazališta mladih Dubravka Vrgoč izabrana je za
potpredsjednicu Europske kazališne konvencije na glavnoj skupštini održanoj
u Poznanu krajem prošlog tjedna.

Europska kazališna konvencija (ETC) osnovana je 1988. godine u želji za jačim promicanjem suvremenoga dramskog pisma i kazališnih kreacija u Europi. Cilj je konvencije poticati stvaralaštvo mladih, povezivati kazališne profesionalce, otkrivati novu publiku te isticati različitost europskih jezika i kultura.

Europska kazališna konvencija danas okuplja 41 kazalište u 25 europskih
zemalja koji u sklopu te umjetničke mreže ostvaruju zajedničke teatarske
programe i time kazališnu Europu približavaju i Hrvatskoj. „Mlada Europa“ i
„Orient Express“ posljednja su dva projekta ETC-a.

Zagrebačko kazalište mladih s teatrima iz još pet europskih zemalja - Turskom, Rumunjskom, Srbijom, Slovenijom i Njemačkom sudjelovalo je u kazališnom projektu
„Orient Express“. Kao putujući kazališni laboratorij taj je projekt ovoga ljeta s velikim uspjehom odredio mjesto kazališnog istraživanja drugoga i drugačijega, propitao europski identitet na putu od Istanbula kroz jugoistočnu do zapadne Europu, te iscrtao prostor susreta istoka i zapada.

 

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije